Nogomet

Osijek u Mađarskoj traži potvrdu prolaza protiv ZTE-a

Krešimir Milić • četvrtak, 03.08.2023.
Osijek u Mađarskoj traži potvrdu prolaza protiv ZTE-a
Foto: Pixsell

U prvoj utakmici Osijek je do pobjede došao golom u zadnjoj minuti. Sad ne žele šokove već mirno privesti uzvrat prema prolazu u 3. pretkolo Konferencijske lige…

Najveći preokret ikad viđen u SuperSport HNL-u izveo je Osijek proteklog vikenda. Na gostovanju kod Rudeša izvukli su se od poraza kad su gubili 3:0.

Igraj na ZTE - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavili su na kraju Osječani s 4:3, ali šokove si ovog puta ne žele priušiti. Kod kuće su u prvoj utakmici kvalifikacija za Konferencijsku ligu slavili s 1:0 i sad to žele mirno privesti kraju.

Bila je to utakmica u kojoj se napadalo na obje strane, s puno trke i intenzivnog tempa koji je na krjau Osijeku donio pobjedu. Točnije pobjedu je donio Mierez golom u posljednjoj minuti.

Ramon Mierez pod vodstvom Stjepana Tomasa ponovno je probudio golgeterski instinkt i zabija redovito. Od početka sezone u sve tri utakmice bio je strijelac, a u dobroj formi je i Mijo Caktaš što se vidjeli hat-trickom protiv Rudeša.

Svakako sve osim prolaza u 3. pretkolo za Osijek će danas biti veliki neuspjeh, a navijači vjeruju da će u istoj formi nastaviti momčad i bez uzbuđenja se vratiti kući s plasmanom u iduću fazu natjecanja.

Što su rekli?

Stjepan Tomas, trener Osijeka: "Imamo psihološku prednost od 1:0, ali očekuje nas potpuno nova utakmica. Prednost se brzo može istopiti ako u utakmicu ne uđemo fokusirani. ZTE je dobro organizirana i disciplinirana momčad, igraju dobar nogomet, pa mi moramo biti pravi svih 90 minuta. Želimo nametnuti našu igru i naš ritam, pokušat ćemo dominirati i kontrolirati utakmicu što će biti najvažnije od svega. Naravno, nadam se pozitivnom rezultatu i prolasku dalje."

Mjesto, vrijeme, sudac

ZTE Arena, Zalaegerszeg, 18:45 sati

Sudac: Gal Leibovitz (Izrael)

Nedostaju

ZTE: -

Osijek: -

Prethodni međusobni dvoboj

Osijek je bio konkretiji u prošloj utakmici na Opus Areni, a to su okrunili pobjedom golom Miereza u zadnjoj minuti za 1:0.

Prognoza

Prognoza je jednostavna. Osijek ide dalje.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!