Nogomet

Maribor ispravlja kiks iz Luksemburga i igra za prolaz u treće pretkolo Konferencijske lige

Branimir Korać • četvrtak, 03.08.2023.
Maribor ispravlja kiks iz Luksemburga i igra za prolaz u treće pretkolo Konferencijske lige
Foto: Pixsell

Danas je dan odluke o putnicima u treće pretkolo Konferencijske lige. Maribor u Ljudskom vrtu dočekuje luksemburški Differdange i traži pobjedu koja ga vodi dalje...

U redovima Maribora bili su dosta razočarani nakon prvog susreta u Luksemburgu. Domaći Differdange odigrao je dobru utakmicu i stavio je Maribor na muke te je završilo 1:1. Krznarova momčad bila je čak na rubu poraza, ali u 96. minuti Arnel Jakupović zabio je za 1:1.

Igraj na utakmice kvalifikacija Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za razliku od Luksemburžana kojima je to jedini službeni susret u dosadašnjem dijelu sezone, Maribor ih je odradio već pet i izuzev dvoboja protiv Radomlja nije se istaknuo efikasnošću. U tom susretu postigao je četiri pogotka i uvjerljivo slavio dok je u ostalima bilo borbe do samog kraja.

Ajduković je apsolutno prvo ime Mariborčana na početku sezone, nije bio među strijelcima samo u prvom susretu protiv Birkirkare u prvom pretkolu Konferencijske lige, a nakon toga postigao je šest pogodaka u sljedeće četiri utakmice. Upravo on bio je ključ visoke pobjede protiv Radomlja s tri postignuta pogotka.

Europsku sezonu Maribor je započeo protiv već spomenute Birkirkare, malteškog predstavnika koji je držao Maribor u neizvjesnosti do samog kraja. U prvom susretu u Mariboru bilo je 1:1 da bi Maribor prolaz osigurao tek na Malti preokretom u zadnjih deset minuta nakon što je gubio od 19. minute.

U Mariboru tako ne mogu biti zadovoljni ulaskom u sezonu, ali se nadaju kako će biti bolje u nastavku sezone. Luksemburžani se moraju proći, bili su nepoznanica uoči prvog susreta, ali sada se o njima već više zna.

Differdange ima iskustva sa slovenskim nogometom, prošle sezone namučio je također u kvalifikacijama Konferencijske lige ljubljansku Olimpiju koja je prošla dalje tek kroz produžetke.

Što su rekli

Damir Krznar, trener Maribora: "Među našim glavnim zadacima je smanjenje broja tehničkih pogrešaka koje nam nisu dozvolile da dođemo do konkretnijih situacija u prvoj utakmici. Bilo ih je previše da bi imali više prilika. Morat ćemo biti strpljiviji u pronalaženju rupa u obrambenoj postavci, s više dubinskih istrčavanja, kojih je u Luksemburgu bilo znatno premalo. Bez obzira na nedostatke u igri, pogodak koji smo postigli puno znači. Moramo iskoristiti prednost domaćeg terena, vjerujem da ćemo potvrditi ulogu favorita i osigurati prolaz u sljedeće kolo. Moramo biti ofenzivni. Kao momčad koja želi pobijediti, morat će se povećati i razina rizika."

Itsuki Urata, igrač Maribora: "U Luksemburgu je bila vrlo zahtjevna utakmica, čeka nas još 90 minuta. Mi smo favoriti, ali tu ulogu moramo potvrditi na terenu. Veselim se uzvratu pred našim navijačima koji uvijek pruže dobru atmosferu. Pripreme su bile uspješne, fokusirani smo samo na utakmicu. Prvi tjedni u Mariboru su iza mene, sviđa mi se grad, dobro su me prihvatili u klubu. Prvo razdoblje prilagodbe je prošlo, ali još mogu i moram poboljšati neke stvari u igri. Nisam još u potpunosti zadovoljan svojim nastupima, učinit ću sve da igrački napredujem i pružim još veći udio u ukupnom uspjehu. Stoga će biti jako važno napraviti sljedeći korak na europskom putu, a vjerujem da ćemo se mi na kraju veseliti zajedno s navijačima."

Mjesto, vrijeme, suci

Maribor, Ljudski vrt, 20:30

Sudac: Krzysztof Jakubik (Poljska)

Nedostaju

Maribor: -

Differdange: -

Prošli međusobni dvoboj

Ove dvije momčadi sastale su se prije tjedan dana u Mariboru, a nakon velike borbe završilo je 1:1. Taj rezultat drži uzvrat potpuno otvorenim.

Prognoza

Maribor je favorit uoči uzvrata te se očekuje njegova pobjeda i prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!