Konferencijska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 03.08.2023, 20:15 h, Rujevica
Suci: Jamie Robinson, Paul Robinson, Ryan Kelsey (Sjeverna Irska)
Rijeka
Rijeka
Marco Pašalić 27'
Franjo Ivanović 40', 45'+3', 90'+2'
Bruno Goda 63'
Nais Djouahra 81'
6:1(3:1) Dukagjini
Iljasa Zulfiji 42'

Rijeka razbila Dukagjini na Rujevici, Ivanović zabio hat-trick

Mihaela Bradovski, Petar Jenjić • četvrtak, 03.08.2023.
Rijeka razbila Dukagjini na Rujevici, Ivanović zabio hat-trick
Foto: Pixsell

Nogometaši Rijeke izborili su treće pretkolo Konferencijske lige. U uzvratu na Rujevici kosovski Dukagjini nije imao nikakve šanse, a domaćin je slavio s visokih 6:1...

Dukagjini
Rijeka
Dukagjini
66
(do 66')
22
(do 66')
18
(do 55')
4
(do 46')
21
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Sergej Jakirović
30
Kenan Haxhihamza
(do 89')
44
Ardin Dallku
6
Ilir Syla
5
Elton Basri
99
Cendrim Kameraj
77
Vitor Hugo
95
Iran Conceicao
(do 46')
8
Dren Feka
(do 83')
23
Iljasa Zulfiji
9
Marclei Santos
(do 57')
3
Arber Shala
(do 57')
Pričuvni igrači
14
Blerind Morina
46'
33
Albion Pllana
57'
93
Faton Neziri
57'
34
Dardan Morina
83'
1
Altik Muhaxhiri
89'
Trener
Agoni Ramadani

Nakon Osijeka, prolazak dalje u treće pretkolo Konferencijske lige izborila je i Rijeka koja nije imala nikakvih problema u uzvratu protiv kosovskog Dukagjinija.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon samo jednog pogotka u prvoj utakmici, momčad Sergeja Jakirovića sve je to vratila u drugoj pred svojim navijačima. Sjajnu utakmicu zaključila je pobjedom od 6:1 u ukupno 100. u europskim natjecanjima.

>Rijeka je očekivano dominirala i često stavljala na kušnju vratar Kenana Haxhihamzu. Do vodstva je došla u 27. minuti, nakon kornera lopta je odbijena, na nju je natrčao Marco Pašalić i s 11-12 metara iz voleja opalio pod gredu.

Hrvatska momčad stvarala je šanse, a jednu veliku promašio je Franjo Ivanović. Niko Janković je sjajno opalio izvana iz voleja, Haxhihamza je odbio, ali do Ivanovića koji je imao cijeli gol i pucao pokraj vratnice.

U 39. minuti Pašalić je pogodio gredu nakon udarca glavom,a vrlo brzo nakon toga stigao je i drugi gol. Još jedna akcija koja je otkrila ogromnu razliku u kvalieti, Janković je dao u prostor za Ivanovića koji dolazi sam pred vratara i onda rutinski zabija za 2:0.

Dukagjini smanjuje u 42. minuti, Iljasa Zulfiji je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila od Godine noge i zatim od grede u mrežu. U sudačkoj nadoknadi stigao je još jedan pogodak Rijeke, a ponovno je poentirao Ivanović koji je krasno prošao, slomio čuvare i lijepo pogodio.

Teško je izdvojiti i sve šanse u nastavku susreta, a izdvaja se 59. minuta. Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, Nais Djouahra je s metra-dva pucao, vratar obrani. Uslijedili su prigovori Riječana koji su uvjereni da je lopta prešla gol liniju.

Četiri minute kasnije stigao je novi gol Riječana. Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, Djouahra je s metra-dva opalio, vratar obranio. Uslijedili su prigovori Riječana koji su uvjereni da je lopta prešla gol liniju.

Rijeka nije ni tu stajala, nastavljala je stvarati opasnosti po gol, a do novog je stigla u 81. minuti. Nakon silnih promašaja zabio je Nais Djouahra, Ivanović je bio u prilici za hat-trick, nije nadmudrio vratara, lopta je došla do njegovog suigrača koji ovaj put ne griješi.

Točku na "i" stavio je sjajni Ivanović koji je u sudačkoj nadoknadi stigao do novog pogotka, svog trećeg na utakmici za kraj sjajne večeri Rijeke.

Nova utakmica hrvatskih klubova u europskim pretkolima i nova pobjeda. Stopostotan učinak, nadamo se da će se tako i nastaviti.

Konferencijska liga, 2. pretkolo:
Rijeka - Dukagjini 6:1

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Konferencijska liga, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!