Tenis

Ćorić igra protiv Dimitrova u Torontu, Vekić protiv Paolini u Montrealu

HINA, Krešimir Milić • subota, 05.08.2023.
Ćorić igra protiv Dimitrova u Torontu, Vekić protiv Paolini u Montrealu
Foto: EPA

U Torontu nema Novaka Đokovića, jedinog igrača iz društva najbolje desetorice na pojedinačnoj ATP ljestvici koji je odlučio propustiti kanadski Masters. U Montrealu listu nositeljica predvode najbolje dvije tenisačice svijeta, Poljakinja Iga Swiatek i Bjeloruskinja Arina Sabaljenka…

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, 15. na ATP ljestvici, igrat će protiv Bugarina Grigora Dimitrova, 20. tenisača svijeta, na turniru Masters 1000 serije u Torontu, koji će započeti u ponedjeljak.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćoriću se u glavnom ždrijebu može pridružiti i Borna Gojo koji će u subotu odigrati prvi od moguća dva kvalifikacijska meča, a suparnik mu je Australac Thanasi Kokkinakis.

Carlos Alcaraz predvodi listu nositelja u Torontu, dok je na dnu ždrijeba Rus Danil Medvjedev. U Torontu nema Novaka Đokovića, jedinog igrača iz društva najbolje desetorice na pojedinačnoj ATP ljestvici koji je odlučio propustiti kanadski Masters.

U isto vrijeme najbolje svjetske tenisačice će igrati na WTA 1000 turniru u Montrealu, a među njima su i hrvatske predstavnice Donna Vekić i Petra Martić. Vekić, 22. na WTA ljestvici je za suparnicu u prvom kolu dobila Talijanku Jasmine Paolini, 50. tenisačicu svijeta, a Martić, 36. na WTA listi, će ime svoje prve suparnice doznati po završetku kvalifikacija.

U Montrealu listu nositeljica predvode najbolje dvije tenisačice svijeta, Poljakinja Iga Swiatek i Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, a iz Top 10 nedostaje samo Tunižanka Ons Jabeur. Turnir je značajan i po tome što se u ždrijebu našla nekadašnja najbolja igračica, 33-godišnja Dankinja Caroline Wozniacki, koja je 2020. nakon poraza u 3. kolu Australian Opena objavila odlazak u igračku mirovinu. U međuvremenu je rodila kći Oliviju i sina Jamesa, a u lipnju je objavila namjeru povratka na WTA Tour.

Wozniacki će u prvom kolu igrati protiv suparnice iz kvalifikacija.

Foto: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!