Nogomet

Bišćan: 'Od mogućih devet bodova imamo četiri, a to je daleko od Dinamovih standarda'

Branimir Korać • nedjelja, 06.08.2023.
Bišćan: 'Od mogućih devet bodova imamo četiri, a to je daleko od Dinamovih standarda'
Foto: Pixsell

Dinamo je odigrao bez pogodaka protiv Gorice, a Igor Bišćan nakon susreta nije imao razloga za zadovoljstvo. Prvo poluvrijeme loše, drugo neefikasno...

Iako je poznato da Dinamo snažno ulazi u sezonu, ove sezone to nije slučaj. Rezultatski to ne izgleda dobro, osvojio je manje od 50 posto mogućih bodova u prvih tri kola.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nisam zadovoljan, naravno da nisam zadovoljan, računali smo na tri boda i pobjedu. Nismo napravili dovoljno, posebno u prvom poluvremenu kada smo bili dosta jalovi i sterilni. U tih 45 minuta propustili smo napraviti bilo što da bi ugrozili njihov gol. U drugom smo poluvremenu bili puno bolji, pokušali sve, stvorili dosta šansi, ali lopta jednostavno nije htjela ući i nismo uspjeli zabiti gol. Vidljivo je da su put u Astanu i ovaj gusti ritam ostavili trag na energiji i svježini, kod puno igrača su teške noge i jednostavno to nije bila prava energija da bismo pobijedili ovakvu Goricu. Čestitam gostima, bili su tvrda, čvrsta i organizirana momčad, maksimalno su nam otežali posao i zaslužili taj bod". govorio je Igor Bišćan nakon Gorice.

Luka Ivanušec je na izlaznim vratima i bit će to ogroman hendikep za Dinamo.

"Vidjet ćemo, sigurno je da puno ovisimo o njemu i još nekima. Možda nije najbolje nakon ovakve utakmice izvlačiti zaključke, treba pričekati, vidjeti kako će Kaneko izgledati kroz neko vrijeme, ali sigurno će nam faliti. Velik dio našeg ofenzivnog potencijala leži na njemu, a tada je i drugima lakše igrati pa djelujemo opasnije. Kažem, u prvom su poluvremenu svi izgledali usporeno, neodlučno, nedostajalo je energije. Bila su tu putovanja, odlazak u Puli pa kasni povratak, odlazak u Astanu pa kasni povratak, sad slijedi odlazak u Atenu. Nije to jednostavno, ali znali smo da će biti tako i moramo napraviti sve da budemo najbolje što možemo."

Početak sezone nikako nije dobar, svjestan je toga i Bišćan.

"Nismo to očekivali, ali tako je kako je. Od mogućih devet bodova imamo četiri, a to je daleko od Dinamovih standarda. Mislim da smo platili cijenu ovog ritma, posebno u ovoj utakmici, bit će nam i dalje teško. Sigurno je da nam nedostaje poneki igrač da bismo lakše riješili ovakve utakmice kako se ne bismo maksimalno trošili."

Slijedi pakleno težak europski posao protiv AEK-a.

"Gledao sam ih, ozbiljna su, kvalitetna i iskusna momčad i jasno je da nisu slučajno osvojili dvostruku krunu u Grčkoj i to pored Panathinaikosa, Olympiakosa, PAOK-a... Čvrsta su i dobro posložena momčad, čeka nas jako teška utakmica."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!