Tenis

Hibino u jednom danu zaključila polufinale i odnijela titulu

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 07.08.2023.
Hibino u jednom danu zaključila polufinale i odnijela titulu
Foto: EPA

Pobjednica WTA turnira u Pragu je Japanka Nao Hibino koja je u dva seta bila bolja od Linde Noskove. Ovo joj je treći naslov karijere...

Japanka Nao Hibino pobjednica je WTA turnira za tenisačica u Pragu, ona je u finalu svladala domaću favoritkinju Lindu Noskovu u dva seta sa 6:4, 6:1.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mlada, 18-godišnja Noskova imala je u prvom setu vodstvo od 3:0, ali onda nestala s terena. Nije joj pomogao niti kratki kišni prekid kod 4:1 za Hibino u drugoj dionici igre.

Inače, Hibino je ranije u ponedjeljak morala završiti svoj polufinalni susret protiv Rumunjke Jaqueline Cristian koji je u nedjelju prekinut zbog kiše. Susret je u nedjelju prekinut kod rezultata 6:4, 6:7 (2), 5:2 za Japanku, a nastavak u ponedjeljak je trajao samo nekoliko minuta.

Za 28-godišnjakinju ovo je treći WTA naslov, prvi nakon Hiroshime 2019. godine u svom šestom finalu. Za Noskovu je ovo bio drugi finale nekog WTA turnira, ali još čeka prvi naslov. Početkom godine je igrala završnicu u Adelaideu gdje je izgubila od Arine Sabalenke.

WTA Prag, finale:
Nao Hibino - Linda Noskova 6:4, 6:1

FOTO: EPA/MATT TURNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!