Ostali sportovi

Renaud Lavillenie zbog problema s mišićem prerano završio sezonu

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 07.08.2023.
Renaud Lavillenie zbog problema s mišićem prerano završio sezonu
Foto: EPA

Veliki francuski atletičar Renaud Lavillenie zbog problema s ozljedom mišića morao je prerano završiti sezonu. Lavillenie se okreće rehabilitaciji i pripremama za sljedeću godinu...

Nekadašnji svjetski rekorder u skoku s motkom, 36-godišnji Francuz Renaud Lavillenie, zbog ozljede mišića natkoljenice prisiljen je propustiti predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti i završiti s natjecanjima za ovu sezonu.

"Nisam u mogućnosti ispuniti želju za nastupom na Svjetskom prvenstvu, unatoč višemjesečnoj stanci. Tijelo mi ne dopušta normalne skokove, jer su se vratili bolovi u tetivi butnog mišića te sam, na moju veliku žalost, prisiljen odustati", napisao je olimpijski pobjednik iz Londona 2012. u objavi na društvenim mrežama.

"Iskoristit ću ovo vrijeme da fizički i psihički napunim baterije kako bih se na najbolji način pripremio za 2024. i izazove koje ona donosi", poručio je Lavillenie te svima zahvalio na riječima podrške.

Trostrukom europskom prvaku u impresivnoj sportskoj biografiji nedostaje samo naslov svjetskog prvaka na otvorenom. U kolekciji ima srebro iz Moskve 2013. te još četiri bronce (Berlin 2009., Daegu 2011., Peking 2015. i London 2017.). U dvorani ima tri svjetska i četiri europska zlata.

Svjetsko prvenstvo u Budimpešti bit će održano od 19. do 27. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!