Tenis

Prižmić nakon velike borbe izborio prolaz u drugo kolo turnira u Banja Luci

Mihaela Bradovski • utorak, 08.08.2023.
Prižmić nakon velike borbe izborio prolaz u drugo kolo turnira u Banja Luci
Foto: Pixsell

Dino Prižmić preskočio je prvu prepreku na turniru u Banja Luci. Igrao je protiv Akire Santillana i nakon velike borbe slavio je 2-1 u setovima...

Nakon tri sata borbe Dino Prižmić je izborio prolaz u drugo kolo Challengera u Banja Luci. Akira Santillan natjerao ga je na puni angažman, no nije izdržao i Prižmić je bio bolji, ali i fizički spremniji te je na kraju slavio.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je završen na pomalo bizaran način, Prižmić je vodio 5:3 u trećem setu, imao treću meč loptu kada je već iscrpljeni Santillan doviknuo sucu da mu upiše poen jer se ne može kretati, sudac mu je dao kazneni poen i proglasio Prižmića pobjednikom.

Prižmić je imao dosta problema sa Santillanom koji je dobio glatko prvi set i izgledao u tom razdoblju jako dobro. Nakon tih 6:2, u drugom setu nastavio je sa stabilnom igrom i tek u završnici seta Prižmić ga je "slomio" i sa 6:3 vratio se u meč.

U trećem setu Santillan je dva puta imao break prednosti, ali nakon što je poveo s 3:1, krenuo je njegov pad, Prižmić je napravio preokret i otišao do pobjede.

U drugom kolu igrat će protiv trećeg nositelja Alexa Molčana koji je u dva seta svladao Milijana Zekića.

Challenger Banja Luka, prvo kolo:
Dino Prižmić (Hrvatska) - Akira Santillan (Australija, Q) 2:6, 6:3, 5:3

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!