Rukomet

Hrvatska izvukla bod, Mađari promašili zicer za pobjedu

Petar Jenjić • utorak, 08.08.2023.
Hrvatska izvukla bod, Mađari promašili zicer za pobjedu

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina odradila je posljednju utakmicu u drugom krugu Svjetskog prvenstva. Protiv vršnjaka iz Mađarske odigrala je 28:28, iako su gosti imali zicer za pobjedu...

Na korak do preokreta bila je Mađarska kojoj je trebala pobjeda za plasman među osam najboljih. Hrvatsku ni minimalan poraz ne bi maknuo s prvog mjesta skupine drugog kruga Svjetskog prvenstva i bez obzira na to u četvrtak će u četvrtfinalu igrati protiv Norveške.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je vodila praktički od početka i nijednom se kroz susret nije našla u zaostatku. Utakmicu nije mogla mirno privesti prema kraju pa je njihov protivnik imao zicer za pobjedu u zadnjoj sekundi, no nije bio precizan. Utakmica je završila 28:28.

Od samog početka Hrvatska je imala vodstvo, a nakon osam minuta imala je već pet razlike (8:3). Mađari su dva puta došli do poravnanja, no domaćin prvenstva na poluvrijeme je otišao s prednošću od četiri pogotka (15:11).

Odlično je krenuo i nastavak susreta, a iznimno raspoložen bio je vratar Marko Prpić koji je potpuno zaključao vrata. Na više od pet golova viška nije došla, a od 21:16 Mađarska je smanjila na 21:19. Odmah nakon toga Prpić je nastavio s obranama, a njegovi suigrači brzim golovima vratili razliku (25:20).

Nisu se Mađari predavali, čak štoviše, smanjili su zaostatak, a četiri minute prije kraja došli na pogodak minusa (26:25). Sedmercima Marka Bajana Hrvatska je držala vodstvo, a u zadnju minutu ušla s golom prednosti.

Nakon toga Botond Balogh je zabio za 28:28, 30 sekundi prije kraja, a Hrvatska napravila prekršaj u napadu. U zadnjoj sekundi zicer je imao Istvan Fekete, ali pogodio je stativu.

Marko Bajan s devet golova predvodio je Hrvatsku do pobjede, sedam je dodao Franko Krstić, a izdvajamo i Marka Prpića koji je skupio 17 obrana.

Mađare je sa šest golova predvodio Tamas Kovacs.

Svjetsko prvenstvo U-19:
Hrvatska - Mađarska 28:28

IHF / HRS / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!