Tenis

Nekadašnja prva tenisačica svijeta vratila se WTA Tour nakon više od tri i pol godine

Petar Jenjić • utorak, 08.08.2023.
Nekadašnja prva tenisačica svijeta vratila se WTA Tour nakon više od tri i pol godine
Foto: EPA

Dankinja Caroline Wozniacki odigrala je svoj prvi meč na WTA Touru nakon Australian Opena 2020. godine. U prvom kolu Montreala bila je bolja od Kimberly Birrell...

Nakon nešto više od tri i pol godine, na teniske terene vratila se nekadašnja prva tenisačica svijeta, Caroline Wozniacki koja je nastupila na startu turnira u Montrealu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danska tenisačica posljednji je nastup imala na Australian Openu 2020. godine kada je u trećem kolu ispala od Ons Jabeur. Nakon toga odlučila je zaključiti karijeru, rodila je dvoje djece, ali je u lipnju iznenađujuće objavila povratak tenisu.

Svoj prvi nastup imala je protiv Australke Kimberly Birrell koji je svladala u dva seta, s dva puta po 6:2, nakon jednog sata i 38 minuta provedenih na terenu.

33-godišnja tenisačica odigrala je meč kao da nikada nije ni otišla u mirovinu te je sada čeka meč protiv bolje iz dvoboja između Markete Vondroušove i Mayar Sherif. Kroz karijeru je osvojila jedan Grand Slam, Australian Open, a još je dva puta igrala finale US Opena.

Masters Montreal, 1. kolo:
Caroline Wozniacki - Kimberly Birrell 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!