Tenis

Petra Martić preko lucky loserice bez problema do drugog kola turnira u Montrealu

Branimir Korać • srijeda, 09.08.2023.
Petra Martić preko lucky loserice bez problema do drugog kola turnira u Montrealu
Foto: EPA

Petra Martić dobro je krenula na Rogers Cupu iako joj je protivnica promijenjena praktički u posljednji trenutak. Trebala je igrati protiv Lesije Curenko, ali Ukrajinka se povukla iz turnira i Martić je svladala Cristinu Bucsu...

Promjena protivnice nije u konačnici stvorila probleme Petri Martić. Hrvatska je tenisačica odradila posao kako se i očekivao, dominirala je susretom i u konačnici za nešto više od sat vremena izborila je prolaz u drugo kolo.

Igraj na mečeve turnira u Montrealu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je ovo prvi meč Martić protiv Španjolke, odmah je krenula snažno i uzeo uvjerljivo prvi set, u drugom je bilo više borbe, ali Martić je imala stvari pod kontrolom.

Prvi set bio je riješen za svega 20 minuta, Petra je na svom servisu ispustila ukupno samo tri poena, oduzela je sva tri puta servis protivnici i lako došla do prednosti.

Bucsa je tek iz šestog pokušaja uspjela osvojiti gem na svom početnom udarci, tek kod 3:1 u drugom setu prvi put je spriječila break hrvatske tenisačice.

No Martić je već tu imala prednost, a na svom servisu bila je uvjerljiva do završnice seta kada je Bucsa došla do 15:40, ali Martić se ipak izvukla i dovršila posao.

U drugom setu imat će daleko ozbiljniji posao, tamo će igrati protiv druge tenisačice svijeta Arine Sabalenke koja je bila slobodna u prvom kolu. S njom se dosad susrela dva puta, 2019. godine u Cincinnatiju slavila je Bjeloruskinja, a mjesec dana kasnije u Zhengzhouu bolja je bila Martić.

Montreal, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Cristina Bucsa (Španjolska, LL) 6:0, 6:4

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!