Nogomet

Hajduk kreće na europski put pred rasprodanim Poljudom protiv PAOK-a

Krešimir Milić • četvrtak, 10.08.2023.
Hajduk kreće na europski put pred rasprodanim Poljudom protiv PAOK-a
Foto: FaH

Bijeli ove sezone žele ostvariti iskorak u europskim natjecanjima nakon godina bez grupne faze. Prva prepreka na tom putu je grčki PAOK…

Prošle sezone u Europi dohvatila je loša sreća Hajduk u ždrijebu kvalifikacija kao naplata loših rezultata prijašnjih godina. Villarreal je bio pretežak protivnik za ostvariti iskorak koji je ove sezone jedan od glavnih ciljeva.

Igraj na Hajduk-PAOK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Puno je vremena prošlo otkako su Bijeli igrali grupnu fazu nekog europskog natjecanja, a nadaju se da bi to trebala biti ova. Prvi korak ka ostvarenju tog cilja je proći grčki PAOK koji nije bezazlen protivnik.

U prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige igrat će na rasprodanom Poljudu u zasigurno sjajnoj atmosferi, a ništa lošija neće biti i na Toumbi stadionu PAOK-a. PAOK je u drugom pretkolu savladao izraelski Beitar, a partije koje su pružile nisu bile baš uvjerljive.

No to ne zavarava Hajdukovce jer kako je napomenuo stoper Zvonimir Šarlija u najavi utakmice, PAOK još uvijek dolazi prema pravoj formi. Svjestan kvalitete idućeg protivnika je i trener Ivan Leko koji je tamo počeo trenerski put kao pomoćnik Igora Tudora.

Uoči ovog dvoboja najveća dilema za Leku bila je tko će zamijeniti Rokasa Pukštasa, a na konferenciji za medije otkrio je kako ima rješenje za taj problem. Napomenuo je nekoliko puta i kako vjeruje u svoju momčad, a vjeruju i navijači koji će biti gromoglasna podrška Bijelima danas.

Baš danas srušili su navijači i rekord po broju članova, a najbolji poklon bi im bio svakako slavlje protiv PAOK-a danas na Poljudu.

Što su rekli?

Ivan Leko, trener Hajduka: "Ne želim smiriti euforiju. Volimo ovo ludilo. Ali, utakmica od 21 do 23 je samo utakmica i sve ostalo je nebitno. Bitno je ostati fokusiran na nogomet. PAOK igra 10-15 takvih utakmica u Grčkoj svake sezone."

Razvan Lucescu, trener PAOK-a: "Hajduk i Beitar uopće nisu slične momčadi. Izraelci su obrambeno definirana momčad koja je pokušala tako i igrati protiv nas, a Hajduk ima bolji mentalitet, napadačka je momčad i dobro organiziran. Puni fokus je na sutrašnjoj utakmici, o uzvratu ćemo kasnije."

Mjesto, vrijeme, sudac

Poljud, Split, 21 sat

Sudac: Morten Korgh (Danska)

Nedostaju

Hajduk: Pukštas (ozljeda)

PAOK: -

Prethodni međusobni dvoboj

Hajduk se kroz 112 godina dugu povijest kluba nije susretao s ovim grčkim klubom.

Prognoza

Kad bi sagledali racionalno radi se o momčadima podjednake kvalitete, ali prednost svakako ima Hajduk u ovom prvom dvoboju.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!