Sportnet

RB Leipzig traži zamjenu za Gvardiola, vide je u francuskom stoperu

Krešimir Milić • četvrtak, 10.08.2023.
RB Leipzig traži zamjenu za Gvardiola, vide je u francuskom stoperu
Foto: EPA

Nakon što je hrvatski reprezentativac otišao u Manchester City u Leipzigu su se dali u potragu za njegovom zamjenom. Čini se da će to biti stoper Lyona kojeg bi platili 30 milijuna eura…

Transfer saga oko odlaska Joška Gvardiola iz RB Leipziga došla je kraju kad je pao dogovor s Manchester Cityjem da će ga prodati za 90 milijuna eura. Postao je tako hrvatski reprezentativac najskuplji stoper na svijetu, a s ugrađenim bonusima može postati i prvi branič koji je prešao granicu od 100 milijuna eura.

Igraj na utakmice Bundeslige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odlaskom Gvardiola našao se Leipzig u problemu koji žele što prije riješiti. Nije lako nadomjestiti hrvatskog stopera, a nekoliko braniča imaju u vidu kao njegovu zamjenu. Spominjao se i njegov partner iz obrane u reprezentaciji Josip Šutalo, ali transfer se nije još konkretizirao.

Prema pisanju njemačkog Sky Sporta, RB Leipzig je zainteresiran za stopera Lyona Castella Lukebu. 20-godišnji mladi francuski reprezentativac trenutno je procijenjen na 25 milijuna eura, a ugovor s Lyonom mu traje do ljeta 2025. godine.

Leipzig je spreman za njega dati 30 milijuna eura, a kako Sky Sport tvrdi potpunog dogovora još nema, ali je vrlo blizu.

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!