Ostali sportovi

Hrvatski tenisači u kolicima poraženi već u prvom kolu Europskog prvenstva

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.08.2023.
Hrvatski tenisači u kolicima poraženi već u prvom kolu Europskog prvenstva

Hrvatski tenisači u kolicima Anto Joskić i Sven Maretić završili su svoje nastupe na European Para Championshipsu u Rotterdamu...

Joskić, koji je najbolje rangirani hrvatski tenisač u kolicima i trenutačno drži 74. mjesto na ITF ljestvici, u prvom je kolu izgubio od Austrijanca Martina Legnera 2:6, 0:6.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zanimljivo, Joskić i Legner su nedavno u konkurenciji parova osvojili ITF Wheelchair Croatia Openu u Umagu, a u Rotterdamu su se našli na suprotnim stranama.

U prvom kolu je poražen i naš drugi predstavnik, Sven Maretić, trenutačno 103. tenisač svijeta. Maretić je izgubio od Slovaka Mareka Gergelyja s 3:6, 2:6.

Joskić i Maretić su nastupili i u konkurenciji parova, no u prvom kolu su izgubili od Poljaka Kamila Fabisiaka i Tadeusza Kruszelnickija s 0:6, 0:6.

Na prvom Europskom prvenstvu tenisača u kolicima u Rotterdamu nastupaju 24 najbolja europska igrača, a svaka je zemlja mogla imati maksimalno dva igrača.

Pobjednik osim europske titule ostvaruje i direktan plasman na Paraolimpijske igre u Pariz iduće godine.

U Rotterdamu se održavaju Europska prvenstva u 10 parasportova na kojem sudjeluje više od 1.500 sportaša iz 40 zemalja, među kojima i 19 hrvatskih parasportaša koji će nastupiti u šest sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!