Nogomet

Jakirović: 'Zanima me kako će oni reagirati na 30-ak stupnjeva, ovdje je bilo 10-11'

Branimir Korać • četvrtak, 10.08.2023.
Jakirović: 'Zanima me kako će oni reagirati na 30-ak stupnjeva, ovdje je bilo 10-11'
Foto: FaH

Rijeka je ostvarila ono po što je i došla na Farske Otoke. Slavila je protiv domaćeg B36 s 3:1 i nosi prednost na uzvrat na Rujevici...

Sergej Jakirović nakon susreta bio je zadovoljan reakcijom svojih igrača koji su dominirali i domaćinu su dopustili vrlo malo toga. Jednostavno su potvrdili da je kvaliteta na njihovoj strani.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, sve smo kontrolirali od početka. Možda smo napravili jednu grešku kod našeg gola kod jednog auta koji smo možda malo i podcijenili. Znali smo da jako brzo izlaze u kontre, ali mislim da je sve bilo na našoj strani, a dečki maksimalno ozbiljni. Nije bilo lako probiti blok protivnika, branio se sa svih 11 igrača. U poluvremenu smo se dogovorili da što više punimo kazneni prostor i ako je moguće šutiramo izvana. I isto tako prekide u kojima smo i došli do dva gola što je fantastično s obzirom da smo igrali s otočkom momčadi kojoj je to forte. Kod svakog auta se vidi koliko žive za njega. Čestitam dečkima i kapa im do poda za ovu utakmicu."

B36 ničim nije iznenadio Rijeku, dobro je proučen i Rijeka je bila spremna.

"Dobro smo se pripremili, stvarno smo ih dobro izanalizirali. U prethodnim utakmicama pokazali su da znaju igrati nogomet. Vidjelo se i ovdje da ne nabijaju nego pokušavaju igrati od noge do noge. Broj devet je zabio gol, on je latentna opasnost jer iz ničega može nešto napraviti."

Jakirović na Rujevici očekuje sličan dvoboj i, naravno, završetak posla svoje momčadi.

"Očekujem sličnu utakmicu, ali pred našom publikom trebali bi biti još opasniji na našem terenu. Zanima me i kako će oni reagirati na 30-ak stupnjeva, ovdje je bilo 10-11. Treba završiti posao i ostati maksimalno ozbiljan, a takvi ćemo i biti."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!