Nogomet

Švedska preko Japana do polufinala Svjetskog prvenstva

Petar Jenjić • petak, 11.08.2023.
Švedska preko Japana do polufinala Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Švedska ženska nogometna reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva za nogometašice. U utakmici četvrtfinala svladala je Japan s 2:1...

Odigrano je i drugo četvrtfinale Svjetskog prvenstva za nogometašice, a kao pobjednice su izašle Šveđanke koje su bile bolje od Japana.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvoboj odigran u Aucklandu završen je rezultatom 2:1 za Šveđanke koje tako ulaze u svoje peto polufinale u povijesti. Podsjetimo, do sada su osvojile tri bronce i jednom srebro.

Švedska je povela u 32. minuti preko Amande Ilestedt, da bi za 2:0 iz penala zabila Filippa Angeldal u 51. minuti. Japanke su mogle smanjiti s bijele točke u 76. minuti, ali Riko Ueki pogodila je gredu.

Japanke su smanjile zaostatak u 87. minuti preko Honoke Hayashi, ali nisu uspjele doći do drugog pogotka. Japanke su bile svjetske prvakinje 2011., a četiri godine kasnije ušle su u finale.

Švedska će u polufinalu igrati protiv Španjolske, dok ćemo drugi polufinalni par saznati u subotu. Od 9 sati igraju Australija i Francuska, a od 12:30 sati Engleska i Kolumbija.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
Japan - Švedska 1:2

FOTO: EPA/BRETT PHIBBS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!