Nogomet

Kolumbijke mučile i Englesku, ali ipak nisu prošle u polufinale

Branimir Korać, HINA • subota, 12.08.2023.
Kolumbijke mučile i Englesku, ali ipak nisu prošle u polufinale
Foto: EPA

Poznati su svi polufinalni parovi na Svjetskom prvenstvu nogometašica. U posljednjem četvrtfinalu Engleska je svladala Kolumbiju...

Engleske nogometašice, aktualne europske prvakinje, igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv domaćina Australije nakon što su u subotu u četvrtfinalu u Sydneyu s 2:1 pobijedile Kolumbiju.

Igraj na utakmice SP-a nogometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Engleska, četvrta na Fifinoj rang ljestvici, treći put zaredom dospjela je među zadnje četiri reprezentacije na SP, no dosad još nije igrala u finalu.

Australija je u ranije odigranom četvrtfinalu pobijedila Francusku nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 7:6 jer je utakmica u regularnom vremenu i poslije produžetaka završila bez pogodaka.

Povele su Kolumbijke u 44. minuti golom Leicy Santos, no minutu kasnije u sudačkoj nadoknadi Lauren Hemp izjednačava. Pobjedu Engleskinjama donosi Alessia Russo pogotkom u 63. minuti.

Za Kolumbijke ovo je prvi put na svjetskom prvenstvu da su stigle do nokaut faze.

Jučer su se u polufinale plasirale Španjolska koja je nakon produžetaka svladala Nizozemsku sa 2:1, dok su Šveđanke u Aucklandu bile bolje od Japanki sa 2:1.

FOTO: Dean Lewins/EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!