Rukomet

Hrvatski U-19 rukometaši treći na svijetu: 'Jedna od najtežih utakmica koje smo odigrali u životu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.08.2023.
Hrvatski U-19 rukometaši treći na svijetu: 'Jedna od najtežih utakmica koje smo odigrali u životu'

Hrvatska muška rukometna reprezentacija do 19 godina osvojila je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu kojem je bila i domaćin. Fantastičan nastup i velika 39:37 pobjeda u susretu za treće mjesto protiv Egipta izborena u produžetku...

S 12 obrana Tin Herceg pružio je veliki doprinos u osvajanju ove bronce. Od početka Prvenstva odrađivao je sjajan posao na golu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pružili smo sve od sebe i ostavili zadnji atom snage na terenu. U većini drugog poluvremena bili smo u crnoj rupi, ali izvukli smo se u produžecima. Vjerovali smo jedni drugima i rezultat je takav kakav je."

Herceg je napustio Varaždin i od sljedeće sezone nosit će dres slovenskog Trebnja.

"Bez obzira što idem u Sloveniju, Varaždin će uvijek biti moj dom. Imam same pohvale za organizaciju. Ovaj rezultat je pokazatelj kako se u našim klubovima dobro radi s mladim igračima i nadam se da to nije zadnja medalja."

Zadovoljstvo broncom nije krio sjajni, borbeni Petar Krupić koji je u susretu za treće mjesto postigao sedam pogodaka.

"Svaka čast stožeru, dečkima, navijačima, 70 minuta bitke, promjena vodstva, napadi, obrane, ovo je bila jedna od najtežih utakmica koje smo odigrali u životu, na kraju se isplatilo."

"Od 1. srpnja smo krenuli s najtežim pripremama ikada, pozdravljam kondicijskog trenera Goluba, stvarno nas je spremio. Rekli smo si, ako smo već došli do ovdje, barem da nešto imamo za sav taj trud koji smo pružili."

"Srce nas krasi, imamo pet medalja, a toliko manje stanovnika od svih tih rukometnih divova."

Krupić je nizao pohvale za Hercega.

"Tin je megagolman, kada god smo pali on je bio tu da nas digne. Ne znam niti sam koliko zicera, penala je skinuo čovjek, svaka mu čast, ovo je 50 posto radi njega."

FOTO: HRS/IHF/Kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!