Rukomet

Obrvan za Sportnet: 'Želim konkurentnu Podravku, da igramo dobar rukomet i navijači budu zadovoljni'

Branimir Korać • utorak, 15.08.2023.
Obrvan za Sportnet: 'Želim konkurentnu Podravku, da igramo dobar rukomet i navijači budu zadovoljni'

Pred Podravkom je sezona u kojoj će pokušati vratiti titulu prvakinja Hrvatske u Koprivnicu. Protekle dvije sezone na vrhu je bila Lokomotiva, a Koprivničanke na čelu s novim trenerom Ivicom Obrvanom žele skinuti Zagrepčanke s trona...

U sportu nije uvijek onako kako je predviđeno na papiru i nerijetko se dogodi da stvari ne idu baš očekivanim smjerom. Kako bi se prostor za neke "neugodnosti" što više smanjio, potrebno je odraditi dobru pripremu za sezonu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Koprivnici su imali dodatni izazov jer je došlo do promjene trenera, na klupu je stigao Ivica Obrvan koji je zadovoljan s onim što je u ovoj početnoj fazi priprema odrađeno.

"Jako sam zadovoljan kako cure rade, naporno treniramo, upoznali smo se i polako se usvaja taj sustav rada. Više sam nego zadovoljan načinom na koji su cure prihvatile ovo što se od njih traži", ne skriva zadovoljstvo prvim dojmovima Obrvan.

Puno je primjera u rukometnom svijetu gdje su treneri prelazili iz muškog u ženski rukomet i obratno te ostvarivali velike rezultate u obje konkurencije, možda je najbolji primjer Ulrik Wilbek, ali u početku je u pravilu potrebno ipak malo više vremena za prilagodbu. Zasad ona teče jako dobro.

"Treba vidjeti kako su igračice zadovoljne i kako se one snalaze sa mnom. Čini mi se da smo dobro kliknuli. Osobno se nisam previše opterećivao razlikom između muškog i ženskog rukometa. Sve je to isti sport iako su neke stvari malo različite, ali sustav treninga koji primjenjujem zajedno sa svojim pomoćnicima u ova prva dva tjedna ne razlikuje se bitno u odnosu na ono što sam dosad radio. Taj prelazak s muškog na ženski rukomet bio je dosad vrlo jednostavan."

Slika 3 od 3.

Obrvanu nije prvi put u karijeri da se nalazi u situaciji gdje ima jednog glavog konkurenta u borbi za titulu i praktički imperativ za upisati sve pobjede u ostalim susretima. Podravka je pala baš na tom ispitu prošle sezone kada je izgubila od Dugog Sela i taj poraz nije mogla nadoknaditi. Takvo što ove sezone ne smije si dopustiti.

"Poraz od Dugog Sela ne bih previše komentirao, a doveo je u konačnici do gubitka titule prvakinja Hrvatske drugu sezonu zaredom. Podravka i Lokomotiva odskaču, a zbog rezultata u zadnje dvije godine u hrvatskom prvenstvu i u Europi, ne smijemo se smatrati bilo kakvim favoritom. Na nama je da marljivo treniramo i budemo posvećeni svaki dan kako bi došli do cilja koji smo stavili ispred sebe, a to je da vratimo titulu prvaka Hrvatske u Koprivnicu. Vjerujem da imamo snage i kvalitete za to."

Osim u hrvatskom prvenstvu, Podravka će probati napraviti iskorak i u Europi gdje prvo mora izboriti nastup u grupnoj fazi. Za to će morati svladati švicarski SPONO Eagles ili Železničar iz Inđije.

"Što vrijedi za hrvatsko prvenstvo, vrijedi i za Europu. Moramo se prvo fokusirati na to da uopće uđemo u Europsku ligu, bit će zahtjevno i teško, ali nadam se da ćemo u tome i uspjeti. U samoj skupini Europske lige želja bi nam bila odigrati što kvalitetnije protiv svakog protivnika i da težimo mini cilju prema kojem bismo upisali nekoliko pobjeda i prošli u sljedeću fazu natjecanja."

Promjena u rosteru u odnosu na prošlu sezonu nije bilo previše, ali došle su dvije igračice koje bi trebale predstavljati prava pojačanja - austrijska reprezentativka Katarina Pandža i hrvatska reprezentativka Josipa Mamić.

Slika 2 od 2.

"Katarina je izuzetan talent na pozicije lijeve vanjske igračice, još je rano donositi nekakav sud, ali mislim da ispred sebe ima blistavu budućnost ako se bude pravilno razvijala. Osim Katarine tu je i dobro poznata Josipa Mamić koja je pojačanje na desnom krilu i tu će s Nikolinom Zadravec predstavljati dobar tandem s kojim ćemo biti vjerujem zadovoljni u ovoj sezoni."

Slika 4 od 4.

Neke dodatne promjene u rosteru se ne očekuju, ali ako se ukaže prilika, ona će se i razmotriti.

"Najveći dio igračica od prošle sezone ostao je u kadru, tu su došle i Katarina i Josipa i to je u biti to. Možda u ovom trenutku na poziciji pivota ima prostora za nadopunu, ali procijenit ćemo na početku lige i svega onog što slijedi u studenom ima li potrebe za nekakvim promjenama."

Uvijek je poželjno ranije zaključiti roster i imati čistu sliku kada se krene u pripreme, a koliko ovaj roster može, Obrvan će dobiti uvid kroz kvalitetne pripremne utakmice.

Slika 1 od 1.

"Odradili smo već jednu provjeru u Bjelovaru, zatim imamo Dunaujvaros (18./19.) pa sljedeći tjedan u Koprivnici igramo naš turnir Josip Samaržija-Bepo. Tu ćemo 25. igrati protiv Budućnosti te dva dana kasnije s Krimom. U tjednu iza idemo u Ljubljanu gdje ćemo imati još jednu utakmicu protiv Krima što su četiri dosta dobre i jake utakmice. Trebali smo u srijedu igrati protiv austrijskog Fiversa, ali je ta utakmica ipak otkazana. "

Obrvan je trener s puno iskustva na visokoj razini, ciljevi koji su pred njim kada je Podravka u pitanju vrlo su jasni, ali on želi i dobru igru koja će privući navijače na tribine.

"Želim vidjeti konkurentnu Podravku, da igramo dobar rukomet, da navijači izađu iz dvorane zadovoljni i rezultatima i igrom Podravke. Ovo je radna ekipa bez nekakvih zvijezda na što je Podravka u proteklih desetak godina možda i navikla. Sada su malo drugačija vremena i imamo radnu ekipu koja mora puno trenirati da bi napredovala. Vjerujem da ćemo prikazati dobar rukomet i da bi publika trebala biti zadovoljna."

U svakom slučaju pred Podravkom je vrlo zanimljiva sezona u kojoj se traži povratak na vrh, dominacija u hrvatskom prvenstvu te iskorak u Europi. Obrvan je trener koji iza sebe ima rezultat i zna kako do njega doći.

1. HRLŽ

1Podravka Vegeta 20688:384+30440
2Lokomotiva 21640:451+18935
3Zrinski  20554:520+3427
4Dalmatinka 20501:493+824
5Split 2010 21537:533+424
6Dugo Selo 55 21569:569024
7Bjelovar 20571:557+1420
8Koka 21494:565-7117
9Rudar Labin 20496:562-6616
10Zamet 21541:617-7614
11Osijek 21485:561-7614
12Sesvete 20505:581-7611
13ŽARK Split 20328:516-1880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!