Nogomet

Manchester City želi nastaviti žetvu trofeja, planove mu pokušava pokvariti Sevilla

Branimir Korać • srijeda, 16.08.2023.
Manchester City želi nastaviti žetvu trofeja, planove mu pokušava pokvariti Sevilla
Foto: EPA

Tradicionalno, na početku sezone na rasporedu je i Uefin Superkup u kojem se sastaju osvajač Lige prvaka i osvajač Europske lige. Ove godine to znači dvoboj između Manchester Cityja i Seville......

Hrvat će ponovno osvojiti trofej pobjednika Uefinog Superkupa. Hoće li to biti Joško Gvardiol i Mateo Kovačić u dresu Manchester Cityja ili će pak to biti Ivan Rakitić sa Sevillom.

Igraj na Manchester City - Sevilla na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Manchester City je značajni favorit u ovom dvoboju, na papiru je kvalitetniji, ima i bolji ulazak u sezonu dok Sevilla ponovno "klimavo" otvara prvenstvo rezultatom koji nije očekivala.

Najave uoči sezone bile su velike, iz Seville su poručivali kako se neće ponoviti prošla sezona i da će se vratiti u vrh španjolskog nogometa, međutim već u prvom kolu upisan je kiks i to kod kuće protiv Valencije koja je odnijela pobjedu.

Osvajanje Superkupa predstavljalo bi veliku injekciju samopouzdanja i malo bi zamaskiralo loše otvaranje prvenstvene sezone.

Međutim Sevilla ima problem rezultat u Superkupu. Ovo joj je sedmo sudjelovanje, po tome su uspješniji samo Barcelona i Real Madrid, no problem je u tome što je Sevilla od svih tih silnih finala samo jednom uzela trofej. I to se dogodilo još davne 2006. godine.

I dok Sevilla zbraja svoja finala i trofeje, Manchester City je prvi put u ovom finalu. Napokon je prošle sezone osvojio Ligu prvaka što mu je dalo ulaznicu za Superkup.

Što su rekli

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Imam osjećaj, oprostite mi na aroganciji, da smo favoriti. Imamo kvalitetu, ali ona ne igra na travnjaku i morat ćemo iskoristiti priliku koja se nudi."

Jose Luis Mendilibar, trener Seville: "Došli smo ovdje po pobjedu. Svjesni smo mi snage Manchester Cityja, ali imamo i mi svoje adute na koje možemo računati."

Mjesto, vrijeme, suci

Atena, Karaiskakis

Sudac: Letexier (Francuska)

Nedostaju

Manchester City: De Bruyne, Dias, Stones (ozljede)

Sevilla: Fernando, Narcao, Nianzou, Vacas (ozljeda) Prošli međusobni dvoboj

Prošle sezone u skupini Lige prvaka ove momčadi susrele su se dva puta, a a Manchester City je oba puta slavio.

Prognoza

Manchester City pobjeđuje i to vjerojatno u 90 minuta.

Foto: EPA/Peter Powell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!