Ostali sportovi

'Najbrža utrka u Zagrebu' bit će i u dječjoj kategoriji, osigurano je 200 besplatnih startnih brojeva

Sportnet, Krešimir Milić • srijeda, 16.08.2023.
'Najbrža utrka u Zagrebu' bit će i u dječjoj kategoriji, osigurano je 200 besplatnih startnih brojeva

U organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život, 3. rujna u nedjelju na Sveučilišnoj livadi kod zagrebačkih fontana trči se 2. Zagrebačka milja, najbrža utrka u Zagrebu. Mjesta na dječjim utrkama još ima stoga organizatori pozivaju roditelje da prijave svoje osnovnoškolce

U nedjelju, 3. rujna s početkom u 9 sati starta 2. Zagrebačka milja, najbrža utrka u Zagrebu. Utrka se održava na prekrasnoj Sveučilišnoj livadi kod zagrebačkih fontana, a osim odraslih, snage će odmjeriti i djeca.

Natjecateljima se nude tri distance: SOLO milja, DUO milja i dječje mini milje. U SOLO milji odrasli natjecatelji trče 2 kruga oko fontana što je ukupno 1609 m, u DUO milji muškarac i žena trče milju, a rezultati im se zbrajaju.

Za razliku od utrka odraslih, djeca trče mini milju (804 m) što je jedan krug oko fontana, a raspoređeni su u četiri starosne kategorije:


1. i 2. razredi osnovne škole (nove školske godine 2023./2024.)
3. i 4. razredi osnovne škole (nove školske godine 2023./2024.)
5. i 6. razredi osnovne škole (nove školske godine 2023./2024.)
7. i 8. razredi osnovne škole (nove školske godine 2023./2024.)

Odlična je vijest da su sponzori osigurali 200 besplatnih startnih brojeva za dječje utrke.

"Dječje utrke potpuno su besplatne stoga bismo voljeli da na utrci sudjeluje što više djece. Nudimo 200 besplatnih mjesta za osnovnoškolce, a sveukupno smo na gotovo 400 prijavljenih natjecatelja", proučili su organizatori.

Mjesta na dječjim utrkama još ima stoga organizatori pozivaju roditelje da prijave svoje osnovnoškolce da dođu i natječu se s vršnjacima te pokupe odlične poklone i medalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!