Košarka

Šarić: 'Ako ovdje želimo napraviti rezultat, morat ćemo svih 40 minuta igrati kao psi'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 16.08.2023.
Šarić: 'Ako ovdje želimo napraviti rezultat, morat ćemo svih 40 minuta igrati kao psi'

Hrvatski košarkaši upisali su i treću pobjedu u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre. Slavili su protiv Nizozemske, ali svjesni da mogu i bolje...

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je i treću pobjedu na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Istanbulu. Izabranici Josipa Sesara su nakon uvjerljivih pobjeda protiv Belgije i Švedske pobijedili Nizozemsku 89:81.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Sesar nakon sedme uspješne utakmice u nizu u izborničkoj ulozi: "Utakmica je bila malo nižeg intenziteta obzirom da smo se već kvalificirali. Iako su dečki ušli u utakmicu dobro, kad je došlo do petnaestak razlike propustili smo nekoliko šansi da stvorimo još veću razliku. Nizozemska se u međuvremenu adaptirala, bili su agresivni, pogotovo na napadački skok gdje smo mi imali problema. Čestitke dečkima na pobjedi i idemo se dalje spremati za nastavak turnira, za Ukrajinu i za završnicu."

Sigurno ste pratili ukrajinske utakmice? "Gledao sam utakmice, gledao sam i jučerašnju utakmicu Ukrajine s Turskom. Dobra momčad, fizički izuzetno moćna, visoki su, jako dobro trče i u tom radnom dijelu su sjajni i na taj segment trebamo posebno obratiti pozornost, pogotovo s obzirom na činjenicu da u današnjem susretu nismo dobro gradili obrambeni skok. Iz današnje utakmice ćemo izvući neke pouke, da bi u polufinalu bili još bolji."

Dario Šarić je kapetanski osim poena 13 poena upisao i 12 asistencija i bio najučinkovitiji igrač: "Dobro smo izgledali u početku, a zatim smo u drugoj četvrtini, po mojem mišljenju, možda i griješim, mogli biti odlučniji, možda malo bezobraznije krenuti i povećati prednost na dvadesetak razlike. Imali smo i uspavani ulazak u treću četvrtinu, bilo je to dovoljno za ovu utakmicu, ali nedovoljno za nešto više. Ovo je možda, nakon prve dvije dobre utakmice, bio mali pad, ali srećom se još uvijek radilo o grupnoj fazi. Na kraju smo i ovu utakmicu korektno odradili i zasluženo pobijedili. No, ako mislimo ovdje napraviti dobar rezultat, morat ćemo iz minute u minutu biti sve bolji i četrdeset minuta igrati kao psi, to je jedini način."

Ivica Zubac je postigao 21 poen: "Dobro smo igrali u prve dvije utakmice, malo smo se opustili. Napravili su nam probleme sa skokom u napadu, znali smo da im je to jedna od jačih strana i da šalju svih pet igrača, nije lako kad s trice njih svih pet ulijeće. Puno skokova ih je držalo u igri, u tome su dominirali i u prošle dvije utakmice."

Big Zu je, naravno, pratio i ekipu Ukrajine.

"Pratili smo utakmice, dobra je to ekipa. Fizički su sjajni, trče, neće biti lako, ali ako imamo naš stil igre, našu obranu, ako zagrađujemo, ako završavamo svaku obranu sa skokom, mislim da nema razloga da se bojimo ijedne ekipe."

U svlačionici vlada dobra atmosfera…

"Atmosfera je super, sve su to top momci. Igramo jedan za drugoga, svi su zadovoljni i s uzbuđenjem čekamo novu utakmicu."

Borna Kapusta se oporavlja od ozljede ramena zadobivene na prvoj utakmici, ali već večeras je na parketu proveo više od 17 minuta.

"Bio je to dosta jak udarac i u tom trenutku, pa ni sljedećeg jutra nisam uopće mogao dići ruku. Danas je već lakše, iako osjećam bol, pogotovo kad malo duže igram. Sutra je ponovno dan odmora i mislim da ću biti spreman za polufinale."

Polufinalna utakmica s Ukrajinom na rasporedu je u petak, 18. kolovoza s početkom u 16 sati.

FOTO - fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!