Košarka

Sesar: 'Hezonja je danas bio odličan. Zapravo, svi su bili odlični'

Petar Jenjić • petak, 18.08.2023.
Sesar: 'Hezonja je danas bio odličan. Zapravo, svi su bili odlični'
Foto: Marin Sušić

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar osvrnuo se na pobjedu protiv Ukrajine. Istaknuo je Marija Hezonju koji je odigrao odlično te probleme s gležnjem Jaleena Smitha...

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu protiv Ukrajine i došla na korak do osvajanja pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu. Na dvoboj se osvrnuo izbornik Josip Sesar.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Cilj nam je bio napasti razigravača Kovliara i izbaciti ga iz ugodne pozicije. Imali smo određenih problema s njihovim visokim igračima koji se dobro odmotavaju na "pick and popu", ali sam osjetio da kontroliramo ritam. Iako sam u drugoj dionici morao odmarati nositelje, tu je bio i pad u igri. Kada su barem jedan ili dva od naša četiri najbolja igrača na terenu, odmah je tu lakoća poentiranja. U drugom smo dijelu otišli na značajniju razliku."

Jaleen Smith imao je problema s gležnjem.

"Mogao sam ga malo više odmarati, a i Zupca koji se jako potrošio jer su njihovi visoki dva puta odlazili na pick. Šarić je napravio dobar posao, a u drugom smo dijelu malo promijenili tu našu obranu."

Odlično je odigrao Mario Hezonja.

"Protiv Belgije je bio sjajan, a sada opet, dok je dvije utakmice odigrao promjenjivo, no to je normalno jer nam je četvrta u sedam dana. Svojim individualnim karakteristikama može promijeniti ritam utakmice. U Realu je na kraju sezone igrao četvorku, a sada se treba adaptirati na čisto krilo. To je proces, bez obzira na kvalitetu i talent koji ima. Danas je bio odličan, svi su bili odlični. Naravno, ima stvari koje uvijek mogu biti bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!