Tenis

Alcaraz i Hurkacz prvi polufinalni par u Cincinnatiju

HINA, Krešimir Milić • subota, 19.08.2023.
Alcaraz i Hurkacz prvi polufinalni par u Cincinnatiju
Foto: EPA

Najbolji tenisač svijeta igrat će u polufinalu protiv Poljaka. U četvrtfinalu Alcaraz je bio bolji od Purcella, a Hurkacz je savladao pobjednika Umaga...

Najbolji tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz je još jednom morao igrati tri seta, ali se probio do polufinala ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje je u četvrtfinalu svladao Australca Maxa Purcella, 70. na ATP ljestvici, s 4:6, 6:3, 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Australski tenisač je osvojio prvi set, ali nakon toga nije bio previše blizu pobjedi. Kod 4:4 u trećem setu je odigrao loš gem na servisu, a kad je Alcaraz servirao za plasman u polufinale Purcell je propustio loptu za 5:5. Na prvu meč-loptu Španjolac je zabio as.

Za plasman u finale Cincinnatija igrat će protiv najboljeg poljskog tenisača Huberta Hurkacza, 20. na svijetu, koji je sa 6:1, 7:6 svladao Australca Alexeija Popyrina i tako prekinuo njegov pobjednički niz započet osvajanjem Croatia Opena u Umagu.

Drugi polufinalni par bit će poznat nakon odigranih četvrtfinalnih mečeva između Francuza Adriana Mannarina, 35. na svijetu, i Nijemca Alexandera Zvereva, 17. na ATP ljestvici, te drugog tenisača svijeta Novaka Đokovića i Amerikanca Taylora Fritza, devetog na svijetu.

ATP Cincinnati, četvrtfinale:
Carlos Alcaraz – Max Purcell 4:6, 6:3, 6:4
Hubert Hurkacz – Alexei Popyrin 6:1, 7:6

Foto: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!