Nogomet

Tomas: 'Utakmica protiv Adane nas je jednim dijelom fizički ispraznila, ali imamo dovoljno vremena'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 19.08.2023.
Tomas: 'Utakmica protiv Adane nas je jednim dijelom fizički ispraznila, ali imamo dovoljno vremena'
Foto: FaH

Osijek u petom kolu SuperSport HNL-a dočekuje na Opus Areni momčad Gorice. Ovaj susret dolazi nakon teškog dvoboja protiv Adane Demirspora, ali Stjepan Tomas uvjeren je da će njegovi igrači biti spremni...

Nogometaši Osijeka vraćaju se prvenstvenim izazovima, nakon što je europska priča završena pobjedom protiv Adane, Bijelo-plave u nedjelju od 21 sat na Opus Areni očekuje sraz protiv Gorice u petom kolu SuperSport HNL-a. Cilj momčadi Stjepana Tomasa su novi bodovi, a recept je ponoviti igru od četvrtka.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"To je Osijek kojeg ja želim, kakvog smo naviknuli gledati prije i kojeg želimo gledati u budućnosti. Utakmica protiv Adane nas je jednim dijelom fizički ispraznila, ali imamo dovoljno vremena za regeneraciju. Ne smijemo misliti o umoru ili bilo čemu, već moramo pobijediti na bilo koji način. Protiv Gorice moramo krenuti s istom željom i gladi za pobjedom i ja se nadam da će uz podršku naših navijača tako i biti", rekao je Tomas. Osijek je u prvenstvo ušao sa sedam od mogućih devet osvojenih bodova, a protiv Gorice je želja nastaviti u istom ritmu.

"I Rudeš koji je ušao iz druge lige je u stanju zabiti tri pogotka ako nisi ušao u utakmicu kako treba, ako nisi fokusiran. Gorica je uzela bod protiv Dinama, vidjeli smo da nije lagan suparnik. Dobro igraju obranu, kada se zatvore i čekaju kontru ili tranziciju mogu ti kreirati probleme. Ja se nadam da ćemo u utakmicu ući kako treba, imati ritam i intenzitet koji krasi Osijek i u lijepoj atmosferi očekivati tri boda."

Veliki forte Bijelo-plavih, pokazale su to dosadašnje tri utakmice na Opus Areni, bit će i atmosfera koju prirede navijači.

"Navijači žele dobar i lijepi nogomet, žele spektakl i puno golova, žele ritam i intenzitet… Očekujem da će biti naš 12. igrač kao i na svim utakmicama do sada, čak i na gostovanju u Zalaegerszegu, očekujem odličnu atmosferu, a zauzvrat obećavam da ćemo ostaviti dušu i srce na terenu i osvojiti tri boda."

S arhiviranom Europom, sav fokus Bijelo-plavih okreće se prvenstvenim i kup izazovima.

"Vidjet ćemo kakvo će biti stanje u momčadi. Ne bih previše mijenjao, momčad je u dobrom ritmu, u naletu. Ova utakmica je pokazala da kada smo pravi možemo odigrati dobru utakmicu. Sada moramo to nastaviti i kroz prvenstvo, imamo širi roster, konkurencija je veća, po dva kvalitetna igrača se kroz treninge bore za svaku poziciju što će podizati kvalitetu Osijeka i onoga što pružamo", zaključio je Stjepan Tomas.

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!