Vodeni sportovi

Martin Dolenc i Palma Čargo osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 19.08.2023.
Martin Dolenc i Palma Čargo osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Hrvatski kitesurfer Martin Dolenc i predstavnica u jedrenju na dasci (windsurfu) Palma Čargo izborili su nastup na Olimpijskim igrama u Parizu...

Kako vremenske prilike nisu dopustile da se održi posljednji dan natjecanja Svjetskog prvenstva u kitesurfingu u nizozemskom Den Haagu, Dolenc se našao među desetoricom najboljih, koji će jedriti u plovovima za odličja.

S obzirom da su u toj skupini dvojica Francuza, jedna od osam olimpijskih viza pripala je dvadesettrogodišnjem Pomeraninu Dolencu, koji će postati prvi hrvatski kajtaš-olimpijac, s obzirom da će u Parizu "kite" biti potpuno nova disciplina.

Palma Čargo je u jedrenju na dasci zauzela 14. mjesto na svijetu u Den Haagu, što je rezultat koji 23-godišnju Splićanku vodi u Pariz. Hrvatska će tako u Parizu po prvi puta imati predstavnicu u ženskoj dasci.

Braća Šime i Mihovil Fantela osigurali nastup na Olimpijskim igrama već u srijedu u klasi 49er.

U klasi ILCA 7 (bivši laser) dvostruki olimpijski doprvak Tonči Stipanović je zauzeo konačno 21. mjesto, a njegov klupski kolega iz splitskog Jadrana Filip Jurišić je odmah mjesto iza, na 22. poziciji.

Ovo SP je samo prva od tri postaje koje odlučuju tko će od njih dvojice predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama sljedeće godine. Druga je Svjetsko prvenstvo u australskom Adelaideu u siječnju 2024. godine, te regata u francuskom Hyeresu u travnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!