Ostali sportovi

Iskusni Šveđanin uništio Slovencima najrealniji san o zlatu na SP-u, Richardson slavila u sprintu

Branimir Korać • utorak, 22.08.2023.
Iskusni Šveđanin uništio Slovencima najrealniji san o zlatu na SP-u, Richardson slavila u sprintu
Foto: EPA

U ponedjeljak je nastavljeno Svjetsko prvenstvo u atletici, a održana su četiri finala. Zlata idu u Švedsku, Burkinu Faso i dva u SAD...

Sjajno je bilo finale u bacanju diska, a svjetski prvak je Šveđanin Daniel Stahl koji je u šestoj seriji izvukao ono najbolje iz sebe i bacio disk na 71.46, daljinu koja je ujedno i rekord svjetskih prvenstava te za centimetar bolje od njegovog najboljeg ovosezonskog hica.

Igraj na atletiku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srebro je otišlo prvom favoritu za zlato Slovencu Kristjanu Čehu koji je također u šestoj seriji bacio svoj najbolji hitac i to nedovoljnih za zlato 70.02. Broncu je uzeo Litavac Mykolas Alekna.

Grant Holloway opravdao je status prvog favorita na 110 metara s preponama gdje je slavio sa svojim najboljim vremenom sezone 12.96. Holloway je bio jedini među finalistima koji su već trčali ispod 13 sekundi ove sezone, Jamajčanin Broadbell je otpao u kvalifikacijama nakon što je diskvalificiran, a Amerikanac Tinch nije prošao u finale, a upravo njih dvojica jedini uz Hollowaya trčali su ispod 13 sekundi.

Srebro je uzeo, također sa svojim vremenom sezone, Jamajčanin Hansle Parchment (13.07), a brončani je Amerikanac Daniel Roberts s 13.09.

U ženskom sprintu utrku životu odradila je sjajna Amerikanka Sha'Carri Richardson koja je s 10.65 popravila rekord svjetskih prvenstava, ali i osobni rekord za šest stotinki. Sve finalistice su ove sezone išle ispod 11 sekundi i očekivano je to bila sjajna utrka.

Richardson je ostavila sedam stotinki iza sebe ove sezone najbržu na svijetu Shericku Jackson dok je veteranka Shelly-Ann Fraser-Pryce osvojila broncu.

Do pete serije finala muškog troskoka Kuba je imala zlato i srebro. Međutim, u petoj seriji prvi favorit za zlato Hugues Fabrice Zango skače na 17.64 što je bilo svima nedostižno.

Kubanci su ipak ostali na postolju, Lazaro Martinez sa 17.41 bio je drugi, a Cristian Napoles treći s centimetrom manje.

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!