Nogomet

Molde više od 20 godina čeka Ligu prvaka, na posljednjoj stepenici stoji Galatasaray

Petar Jenjić • srijeda, 23.08.2023.
Molde više od 20 godina čeka Ligu prvaka, na posljednjoj stepenici stoji Galatasaray
Foto: EPA

Druga od tri današnje prve utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka igra se u Norveškoj. Tamošnji prvak Molde tražit će plasman u skupine preko turskog Galatasaraya...

Na korak do plasmana u Ligu prvaka, svog prvog nakon sezone 1999./00., stigao je norveški Molde kojeg do skupine najjačeg europskog klupskog natjecanja čeka jako velik izazov, turski Galatasaray. Prva utakmica igra se u Norveškoj.

Igraj na Molde - Galatasaray na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Molde je svoj europski put krenuo protiv HJK Helsinkija, a zatim je igrao protiv Klaksvika s Farskih otoka. U oba dvomeča norveški je prvak izgubio prvu utakmicu, ali je u drugoj uspješno nadoknadio zaostatak. Posebno je napeto bilo protiv Farana protiv kojih je morao igrati i produžetke.

Prvenstvo u spomenutoj skandinavskoj državi u punom je jeku, a prije četiri dana odigrano je 19. kolo. Molde je na domaćem terenu odigrao bez pogodaka protiv Valerenge i trenutno je na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 34 osvojena boda, deset manje od prva dva kluba Bodo/Glimta i Vikinga.

Iako je zaostatak velik, a forma nije potpuno idealna, može ih tješiti činjenica da je momčad neporažena u posljednjih 11 domaćih utakmica. S obzirom na to da svakom nizu, prije ili kasnije, dođe kraj, ta ista utjeha i neće biti prevelika.

Posebno ako nadodamo da im s druge strane stoji prvak Turske koji je svoj put također krenuo u drugom pretkolu. Prvo se namučio protiv Žalgirisa kojeg je prošao s ukupnih 3:2, da bi nakon toga uz dosta manje poteškoće prošao ljubljansku Olimpiju. Nakon 0:3 iz prve utakmice, slavio je s 1:0 u uzvratu pred svojim navijačima.

U turskoj Superligi odigrana su prva dva kola. Momčad Okana Buruka je prvo remizirala bez pogodaka u gostima kod Kayserispora, a nakon toga rezultatom 2:0 blao bolja od Trabzonspora. Oba pogotka postigao je Mauro Icardi kojem je to bio treći pogodak sezone. Kad se sve zbroji i oduzme, u posljednjih pet natjecateljskih utakmica Galatasaray nije primio pogodak.

Što su rekli

Veton Berisha, igrač Moldea: "Imamo zagarantiranu uzbudljivu jesen s utakmicama u grupi Europske lige, ali idemo po skupine Lige prvaka. Nećemo leći, olako se predati i čekati ih, igrat ćemo našu igru i napadati."

Victor Nelsson, igrač Galatasaraya: "Pred nama su dvije utakmice i nakon njih želimo biti u Ligi prvaka. Jako smo uzbuđeni, vjerujemo da možemo doći do skupina. Naravno, cilj svakog nogometaša je igrati u Ligi prvaka, a upravo mi imamo tu priliku sada i moramo je prigrabiti. Svima je san igrati u Ligi prvaka, a mi smo jako blizu."

Mjesto, vrijeme, suci

Aker stadion, Molde, 21:00

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Nedostaju

Molde: (-)

Galatasaray: Torreira (crveni karton), Zaha pod upitnikom

Zadnji susret

Ove dvije momčadi nisu se susretale do sada u natjecateljskim ili prijateljskim utakmicama.

Prognoza

U ovaj dvomeč Galatasaray ulazi kao favorit i tako će se sigurno postaviti. Iako se u nogometu puno toga može dogoditi, očekujemo da će večeras ipak upisati pobjedu.

FOTO: EPA/SEDAT SUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!