Nogomet

Fonseca: 'Rijeka je dobra momčad, mi nemamo puno iskustva, ali smo spremni igrati u Europi'

Krešimir Milić • srijeda, 23.08.2023.
Fonseca: 'Rijeka je dobra momčad, mi nemamo puno iskustva, ali smo spremni igrati u Europi'
Foto: EPA

Trener Lillea najavio je utakmicu protiv Rijeke. Otkrio je kako su spremni podnijeti ove sezone europski ritam, a pohvalio je i momčad Rijeke…

Rijeka sutra od 20 sati gostuje kod Lillea u završnom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Ostali su ovog tjedna Riječani bez trenera i stožera kojeg je odveo Dinamo, a u prvoj utakmici koju igraju u gostima momčad će voditi sportski direktor Darko Raić Sudar.

Igraj na Lille - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U idućoj utakmici na klupi će već biti Željko Sopić koji dolazi iz Gorice zamijeniti Sergeja Jakirovića. Lille svakako nije bio jedan od poželjnijih protivnika u ovoj fazi natjecanja, a njihov trener Paulo Fonseca kazao je na konferenciji za medije kako je njegova momčad motivirana za ovo natjecanje i kako respektira Riječane.

"Zaslužujemo igrati u europskim utakmicama, ali to moramo dokazati na terenu. Neće biti lako protiv Rijeke koja ima dobru momčad koja mi se sviđa s dosta dobrih igrača. Svaki igrač i bilo koji trener želi igrati u Europi, zato smo jako motivirani. Naporno smo radili da to postignemo i ovo je vrlo važna utakmica za nas. Trenirali smo za to da igramo ove sezone svako tri dana. Istina je da nemamo puno iskustva, imamo mladu momčad, ali spremni smo igrati puno utakmica", rekao je Fonseca i osvrnuo se na loše rezultate francuskih klubova u Europi.

"Teško je to objasniti, ali i dalje mislim da Francuska ima jedno od najboljih prvenstva u Europi. Imamo obavezu dobro nastupati u europskim natjecanjima."

Otkrio je i zdravstveno stanje u momčadi.

"Nedostajat će Samuel Umtiti. Oporavlja se polako i tek će nakon utakmice nastaviti trenirati s momčadi. U procesu oporavka je i Tiago."

U trenera utakmicu je najavio i branič Bafodé Diakité.

"Jedva čekamo početi s europskim utakmicama. Uzbuđenje je tu i želja da sve prođe dobro. Osobno ću dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Poseban je to osjećaj predstavljati svoju državu, grad i klub, atmosfera je drugačija i daje dodatan podražaj."

Foto: EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!