Ostali sportovi

Nevjerojatna Simone Biles oborila rekord star 90 godina

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.08.2023.
Nevjerojatna Simone Biles oborila rekord star 90 godina
Foto: EPA

Novi naslov američke prvakinje osvojila je Simone Biles koja je ponovno odradila sjajno natjecanje. Osmom titulom oborila je apsolutni rekord SAD-a koji je postavljen prije 90 godina...

Svjetska gimnastička zvijezda Simone Bales pobijedila je u nedjelju u ženskom višeboju na Prvenstvu SAD-a u San Joseu što joj je rekordni osmi naslov u karijeri.

Četverostruka olimpijska pobjednica oduševila je publiku finalnim nastupom na parteru koji joj je donio 15.400 bodova, posljednji rezultat od ukupno 118.450 bodova.

Ova osma nacionalna titula u višeboju omogućila joj je da obori rekord Alfreda Jochima, koji je 1933. godine osvojio sedam. Također je postala, s 26 godina, najstarija gimnastičarka koja je osvojila nacionalni višeboj.

Shi Jones, svjetska viceprvakinja u višeboju iz 2022. godine, bila je druga sa zaostatkom od 3,9 bodova.

Američka zvijezda bila je u vodstvu od prve večeri natjecanja u petak, kada je doskočila Yurchenko, skok koji je bio toliko težak da ga niti jedna druga gimnastičarka nije izvela na natjecanju.

Njezina nedjeljna pobjeda druga je u isto toliko natjecanja otkako se vratila nakon dvogodišnje pauze. Povukla se s Olimpijskih igara 2021. u Japanu zbog mentalnog zdravlja i sigurnosnih razloga.

Gimnastičarka je objasnila da je doživjela opasan gubitak orijentacije u prostoru čime se sportaši izlažu riziku od ozljeda pri doskoku.

U San Joseu, Biles je bila jedina natjecateljica koja je završila dva dana natjecanja s dva rezultata iznad 15. Drugoplasirana Shi Jones dobila je jednu i to nedjelju, 15.0 za nastup na preči.

Ovaj nastup još je jedan korak prema Olimpijskim igrama 2024. u Parizu, ali najprije je čeka Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu koje počinje 30. rujna.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!