Tenis

Ćorić se sprema revanširati Baezu, Vekić čeka kvalifikantica

Krešimir Milić • utorak, 29.08.2023.
Ćorić se sprema revanširati Baezu, Vekić čeka kvalifikantica
Foto: EPA

Nakon što se u drugi krug US Opena plasirao Borna Gojo isto se očekuje danas i od ostalih hrvatskih predstavnica i predstavnika. Ćorić ima priliku vratiti Argentincu za poraz u Winston Salemu, pred Vekić je najlakši zadatak na papiru, a Martić igra protiv 47. tenisačice svijeta…

Pozitivan rezultat za hrvatske tenisače očekuje se danas na US Openu. Turnir je odlično započeo Borna Gojo koji je pobjedom stigao do rankinga karijere i ušao u top 100, a sad ga čeka drugo kolo ovog Grand Slama.

Igraj na US Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U tom kolu nadamo se i ostalim hrvatskim tenisačicama i tenisačima. Prvi na redu je Borna Ćorić koji s protivnikom iz prvog kola ima neriješenih računa. Naime, Sebastian Baez je zaustavio Ćorića u polufinalu Winston Salema i hrvatski mu se tenisač sprema revanširati za to.

Ćorić je trenutno na 23. mjestu ATP ljestvice, a Baez je 32. na svijetu. Njihov meč na rasporedu je od 19 sati.

Lagan zadatak nema ni Petra Martić. Pred 37. tenisačicom svijeta je meč u prvom kolu protiv Tatjane Marije, njemačke tenisačice koja je deset mjesta iza Hrvatice na WTA ljestvici. Dosad su igrale tri puta međusobno, a svaki put je bolja bila Martić.

Najlakši zadatak na papiru ima Donna Vekić. Nju u prvom kolu čeka domaća predstavnica Sachia Vickery koja se a glavni turnir plasirala kroz kvalifikacije. Amerikanka je 204. na svijetu i ravno senzaciji bi bilo sve ako ne pobijedi 22. tenisačica svijeta.

Martić je na rasporedu u 19 sati, a Vekić u 22:30 sati.

Mjesto

USTA Billie Jean King NTC, New York

Prognoza

Očekujemo danas prolaz svih naših predstavnica i predstavnika.

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!