Tenis

Borna Gojo na putu do trećeg kola US Opena mora svladati američkog tenisača

Petar Jenjić • srijeda, 30.08.2023.
Borna Gojo na putu do trećeg kola US Opena mora svladati američkog tenisača
Foto: Pixsell

Borna Gojo danas igra meč drugog kola US Opena. Za svoj najbolji plasman na nekom Grand Slamu igrat će protiv 40. tenisača svijeta MacKenzieja McDonalda s kojim se do sada nije susretao...

Danas je pred nama novi meč hrvatskog predstavnika na US Openu. U sklopu drugog kola Borna Gojo igrat će protiv domaćeg tenisača Mackenzieja McDonalda, a dvoboj je na rasporedu na terenu broj 11 od 17 sati.

Igraj na McDonald - Gojo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajan meč odigrao je Gojo u prvom kolu i ostvario povijesnu pobjedu kojom je stigao do rankinga karijere. Za protivnika je imao 147. tenisača svijeta Huga Delliena koji mu nije stvorio previše problema, a svladao ga je u tri seta.

Hrvatski tenisač slavio je sa 6:3, 6:1, 6:1 nakon jednog sata i 13 minuta igre, a sjajnim servisom nije dao priliku za break protivniku. To mu je ujedno bila i druga pobjeda ukupno na Grand Slamu, nakon što je prošle godine prošao prvo kolo Roland-Garrosa.

Na putu do glavnog turnira Gojo je upisao tri pobjede uz samo jedan izgubljen set. Najviše problema stvorio mu je Srbin Hamad Međedović u prvoj rundi, ali nakon toga je nešto lakše svladao Adriana Andrejeva iz Bugarske i Tomaša Machača iz Češke.

S druge strane, jasno je da je McDonald ima kudikamo bolje rezultate kao 40. tenisač svijeta. Najbolji rezultat na Grand Slamovima ostvario je 2018. na Wimbledonu i 2021. na Australian Openu igrao osminu finala. Došao je do trećeg kola Roland-Garrosa prošle godine, a na US Openu nikada nije stigao dalje od ove današnje faze.

Do sada je igrao svega jedno finale na ATP razini, 500-icu u Washingtonu prije dvije godine kada je izgubio od Talijana Jannika Sinnera, a ima i osvojen turnir u parovima iz listopada prošle godine kada je s Brazilcem Marcelom Melom uzeo Tokio.

U prvom kolu igrao je protiv 15. tenisača svijeta Felixa Augera-Aliassimea i svladao ga u četiri seta. Bilo je 7:6, 4:6, 6:1, 6:4 nakon tri sata i 28 minuta provedenih na terenu.

Mjesto, vrijeme

Flushing Meadows, New York, SAD

Teren broj 11, prvi meč dana (17:00)

Forma

McDonald - Auger-Aliassime 7:6 (5), 4:6, 6:1, 6:4
Mannarino - McDonald 6:4, 3:0 predaja
McDonald - Rune 6:4, 2:0 predaja
McDonald - Hanfmann 7:5, 6:1
Davidovich Fokina - McDonald 6:4, 6:2

Gojo - Dellien 6:3, 6:3, 6:1
Gojo - Machač 7:6 (5), 6:2
Gojo - Andrejev 6:3, 6:4
Gojo - Međedović 7:5, 6:7 (2), 6:4
Lestienne - Gojo 6:2, 6:2

Zadnji susret

Bit će im ovo prvi međusobni dvoboj.

Prognoza

I poredak na ATP ljestvici, forma i iskustvo na Grand Slamovima govore nam da je američki tenisač favorit u današnjem meču, no ne bismo se okladili na tako glatku pobjedu. U najmanju ruku, Gojo će danas namučiti suparnika.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!