Nogomet

Sopić: 'Imamo aktivan rezultat i znamo što trebamo napraviti - dobiti s dva razlike'

Mihaela Bradovski • srijeda, 30.08.2023.
Sopić: 'Imamo aktivan rezultat i znamo što trebamo napraviti - dobiti s dva razlike'
Foto: Pixsell

Rijeka sutra na Rujevici dočekuje Lille u uzvratnom susretu play-offa Konferencijske lige. Riječani su u prvom susretu poraženi 2:1 i još uvijek su u igri za prolaz...

Željko Sopić nema nimalo jednostavan početak karijere na klupi Rijeke. Debitirao je na Maksimiru protiv Dinama, a sada ga očekuje domaći dvoboj protiv Lillea za ulazak u skupinu Konferencijske lige.

Igraj na Rijeka - Lille na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imamo aktivan rezultat, znamo što trebamo napraviti. Moramo dobiti s dva razlike. Sve je jednostavno na papiru, ali na terenu je teško, posebno jer je s druge strane Lille. Potpuno sam svjestan situacije, imat ćemo 11 lavova na terenu i uvjeren sam da će igrači dati sve od sebe."

Što se tiče izostanaka, na raspolaganju je gotovo isti kadar kao za prvi susret.

"Vrlo vjerojatno neće biti promjene krvne slike. Oni koji nisu dosad participirali, plus Radeljić koji se ozlijedio u Lilleu, vrlo vjerojatno nam neće moći pomoći niti sutra."

Sopić se ne slaže kako je Lilleu Konferencijska liga možda manje zanimljiva.

"Odgovara li Lilleu ili ne Konferencijska liga.... Nisam baš vidio da su protiv nas igrali u drugom sastavu ili da su uvodili neke igrače za koje nismo čuli. Žele prolaz i oni kao i mi. To je ekipa koja ima vanserijsku kvalitetu. Naravno da će vas kazniti ako izađete grlom u jagode. Jedan gol razlike su produžeci, moramo sve napraviti da dobijemo dva razlike. Ako se zabijemo iza, ne znam da ćemo zabiti dva gola."

Na Maksimiru Rijeka nije izgledala dobro.

"Imali smo u Maksimiru plan igre, trener je kriv zato što nije ostvaren. Znamo gdje je bio problem, i razgovarali smo. Još je tu bio i raspoloženi Dinamo. No gledajući kvalitetu Lillea, teško je čekati 0:0 i završnicu, oni imaju takvu individualnu kvalitetu da mogu svima zabiti. Stalno se govori o toj utakmici s Lorientom, to se njima dogodilo, opušten ulazak i kazna. Znamo što želimo, imam plan, nisam previše zabrinut."

Mlada momčad Rijeke morat će se nositi s pritiskom, igrat će u sjajnoj atmosferi u kojoj će navijači očekivati prolaz.

"Najvažnije je da budemo sto posto u svemu, igra se 90 minuta, naša prednost je taj brzi teren na Rujevici na koji se nije lako naviknuti koliko god se ti pripremaš za njega. Mladi su dečki, ali moramo se ipak držati plana igre, vidjet će se da želimo zabiti više od Lillea, ali ne smijemo ni njihove individualce ostaviti na širokom prostoru."

Sopić već ima sliku tko će pucati jedanaesterce ako do njih dođe.

"Odabrao sam, danas ćemo ih svakako ponoviti, jučer ih nisam htio zamarati, moraju se maksimalno zagrijati za penale da se nekom nešto ne dogodi, danas ćemo trenirati i sve će se znati."

Protiv Dinama je Sopić vrlo brzo iz igre vadio prvo Veigu, a kasnije i Djouahru nezadovoljan njihovim zalaganjem.

"Napravio sam sastanak pred cijelom ekipom i rekao sam što meni kao treneru smeta. Dok sam ja tu neće se nitko vući po terenu. Imamo 1:0, aktivan rezultat, a pojedinci se skližu po terenu, ne dok sam ja tu. Mislim da su shvatili."

FOTO: Miljenko Klepac/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!