Tenis

Martić lovi treće kolo US Opena

Krešimir Milić • četvrtak, 31.08.2023.
Martić lovi treće kolo US Opena
Foto: EPA

Protivnica će joj biti Čehinja s kojom se već susretala na tvrdoj podlozi. Martić je dobro krenula pobjedom u prvom kolu…

Nakon glatke pobjede protiv Nijemice Tatjane Marije pred hrvatskom tenisačicom je novi izazov na US Openu. U prvom kolu je Dućanka bila bolja od 47. tenisačice svijeta sa 6:2, 6:1 i tako relativno lagano stigla do drugog kruga ovog Grand Slama.

Igraj na Hajduk - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protivnicu je već upoznala prošle godine i na istoj podlozi. Naime, 37. tenisačici svijeta je protivnica 31. na WTA ljestvici Marie Bouzkova.

Iza nje je četvrfinale Cincinnatija u kojem je morala odustati i predati sunarodnjakinji i 10. tenisačici svijeta Karolini Muchovoj. Protiv nje je igrala i Martić, a bolja je bila Mouchova s 2:1 u setovima.

Bouzkova je u prvom kolu US Opena bila bolja od domaće predstavnice Ashlyn Kruger, 120. na WTA ljestvici. Ona se s Amerikankom mučila duže nego Martić u prvom kolu s Nijemicom. Martić je bila gotova za sat vremena, a Čehinja je prvi meč igrala gotovo dva sata.

Bit će im ovo drugi susret na tvrdoj podlozi, a bilo je to prošle godine u meksičkom Monterreyu kad je slavila Čehinja s 2:0 u setovima.

Mjesto, vrijeme, sudac

USTA Billie Jean King NTC, New York, 21 sat

Prethodni međusobni dvoboj

Susrele su se jednom dosad u karijeri. Bilo je to prošle godine u Meksiku isto na tvrdoj podlozi, a slavila je Čehinja 2:0 u setovima.

Prognoza

Čehinja je favoritkinja, ali vjerujemo i u Petru. Nije isključeno da će pobjednica biti odlučena rezultatom 2:1 u setovima.

FOTO - EPA, NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!