Ostali sportovi

U tijeku su prijave za multidisciplinarnu utrku Zrmanja triple challenge 3.0

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 01.09.2023.
U tijeku su prijave za multidisciplinarnu utrku Zrmanja triple challenge 3.0

Jedna od najljepših i najzanimljivijih multidisciplinarnih utrka BeActive Zrmanja triple challenge 3.0. održat će se u subotu, 9. rujna na rijeci Zrmanji u organizaciji Ministarstva turizma i sporta...

Ovaj sportsko rekreativni događaj uvod je u ovogodišnji Europski tjedan sporta, a za cilj ima potaknuti građane na bavljenje rekreativnim sportom. Istovremeno, ovo je prilika da uživamo u predivnom krajoliku rijeke Zrmanje.

Za utrku se možete prijaviti putem linka.

Utrke su besplatne za sve sudionike, a koji također sudjelovanjem ostvaruju pravo na besplatan obrok.

Utrka je pojedinačna i ekipna, podijeljena u četiri težinske kategorije, pri čemu ekipu ovisno o kategorijama čine dva ili tri člana/ice. Održava se u četiri kategorije - BURA (tri discipline; kajak, trail trčanje i plivanje) dužine 24 km u kojoj sudjeluju tri člana. Start: grupni je u 10 sati na rivi Maslenica – iz mora, kajak.

JUGO je pojedinačna trail utrka u dužini od 15 km. Start: grupni je 10:15 sati na rivi Maslenica. MAESTRAL je pak kajak utrka u kojoj sudjeluju dva člana u dužini od 11 km. Start: grupni je u 12:00 sati - livada Rončević u kanjonu Zrmanje. LEVANAT je zapravo obiteljska pojedinačna trail utrka u dužini do pet km. Utrka na kojoj sudjeluje više članova obitelji (roditelji s djecom, bake i djedovi s unucima, u ekipi je obavezno minimalno jedno dijete do 12 godina), lakšeg je profila s naglaskom na važnost očuvanja čistoće okoliša (čišćenje plaža i okoliša). Start: grupni je 11:30 na rivi Maslenica.

U sklopu utrke održat će se i razni popratni događaji koji uključuju Eko radionicu za djecu Upoznajmo naše podmorje od 10 do 11.30 sati Udruge Zadar i Eko Zrmanja. Nakon toga slijedi predstavljanje aplikacije - građanski monitoring stanja u prirodi. Uz pomoć mobilne aplikacije zainteresirani građani imat će priliku istražiti stanje u prirodi prikupljajući podatke o vrstama, staništima i generalno stanju očuvanosti u Natura 2000 i zaštićenim područjima u Zadarskoj županiji. Putem ove aplikacije volonteri sudjeluju u amaterskom prikupljanju bitnih ekoloških i bioloških podataka na području Obrovca i Benkovca te općina Novigrad, Posedarje i Jasenice, područja koja obuhvaćaju zaštićeni lokalitet (kanjon Zrmanja) i Natura 2000 područja.

Akcija čišćenja podmorja u organizaciji Ronilačkog kluba Sv. Roko počinje u 12.30 sati. Za dobru zabavu svih trkača i promatrača tu je zabavni program u sklopu kojeg nastupaju Dj Vito, Dj Uabua te Boris Plazibat Sax.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a u 2023. održat će se njegovo deveto izdanje. Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je #BeActive te bi se ovom porukom trebalo potaknuti građane da se bave tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!