Ostali sportovi

Tijana Korent i Sara Šulekić izborile finala Svjetskog kupa!

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 01.09.2023.
Tijana Korent i Sara Šulekić izborile finala Svjetskog kupa!

Tijana Korent na preskoku i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama plasirale su se u nedjeljna finala Svjetskog kupa u Mersinu. S druge strane, Jakov Vlahek je prva rezerva za finale konja s hvataljkama...

Na prvom turniru Svjetskog kupa drugog dijela sezone, Tijana Korent (GK Nedelišće) je imala najbolju ocjenu kvalifikacija na preskoku i sa 13.100 (13.000 i 13.200) izborila svoje 43. finale Svjetskog kupa u karijeri.

"Zadovoljna sam odrađenim skokovima, stvarno nemam ni jednu primjedbu. Prosjek ocjena je najviši do sada što sam dobila i prvi put u karijeri sam uspjela pobijediti Oksanu Ćusovitinu. Znam da je danas skakala lakše skokove i da za finale sigurno sprema teže, ali vidjet ćemo kako će biti. Nadam se da ću možda moći mrvicu popraviti svoje skokove i da će doskoci biti bolji nego danas. Sve u svemu sam zadovoljna i sretna i nadam se samo da će sve ovdje proći bez ozljeda, jer ipak me čekaju još i Svjetski kupovi u Szombathelyju i Parizu sljedeća dva vikenda", rekla je nakon kvalifikacija.

Do četvrtog finala Svjetskog kupa u karijeri došla je Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) nakon što je kvalifikacije dvovisinskih ruča odradila s četvrtom ocjenom (12.700). Biti će to Sarino treće uzastopno finale u Mersinu i treće na ručama. Prošle godine bila je šesta, a 2021. peta.

"Sretna sam kako su prošle kvalifikacije, sretna sam sa svojom izvedbom, a pogotovo s ocjenom. Veselim se finalu jer ću ići novu vježbu, što je za mene novi izazov. Jedva čekam, nadam se što boljem uspjehu", kratko je poručila.

Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) prva je rezerva za finale konja s hvataljkama nakon što je u konkurenciji 26 vježbača bio 9. s ocjenom 12.900. Na istoj spravi Mateo Žugec (GK Vindija) zauzeo je 22. mjesto sa 11.650.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana, Tin Srbić nastupit će na preči, a Tina Zelčić i Christina Zwicker na gredi (svi ZTD Hrvatski sokol). U nedjelju su na rasporedu sva finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!