Nogomet

Veznjak Barcelone preuzima kapetansku traku Njemačke

HINA, Petar Jenjić • petak, 08.09.2023.
Veznjak Barcelone preuzima kapetansku traku Njemačke
Foto: EPA

Novi kapetan njemačke nogometne reprezentacije bit će Ilkay Gündogan koji će predvoditi momčad u prijateljskom dvoboju protiv Japana. Veznjak Barcelone prošle je sezone bio kapetan u Manchester Cityju...

Devet mjeseci prije početka Eura 2024. koje se održava u Njemačkoj, Ilkay Gündogan postavljen je za kapetana njemačke nogometne reprezentacije, objavio je u petak izbornik Hansi Flick.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gündogan će formirati kapetanski dvojac s Joshuom Kimmichem, koji od ožujka nosi njemačku traku. Tako će kapetan Manchester Cityja u sezoni 2022./23. nositi traku kapetana Njemačke u utakmici protiv Japana u petak (20:45 u Wolfsburgu).

U odsutnosti vratara Manuela Neuera, koji je zadobio prijelom donjeg dijela desne noge tijekom nesreće na skijanju početkom prosinca 2022., Hansi Flick izabrao je Kimmicha za kapetana za prijateljske utakmice u ožujku i lipnju.

"Daje novu energiju koju možemo iskoristiti", objasnio je Flick dodajući da su Gündogan i Kimmich sada "voditeljski dvojac".

Odsutan na posljednjoj prijateljskoj utakmici u lipnju protiv Kolumbije, veznjak Bayerna prepustio je traku Gündoganu.

"Oduševljen sam povjerenjem, velika mi je čast voditi ovu još uvijek mladu momčad", rekao je novi kapetan, napominjući da je svjestan odgovornosti zadatka.

FOTO: EPA/ANDREU ESTEBAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!