Tenis

Gauff u pohodu na titulu US Opena stoji Sabalenka

Krešimir Milić • subota, 09.09.2023.
Gauff u pohodu na titulu US Opena stoji Sabalenka
Foto: EPA

Amerikanka lovi svoj prvi Grand Slam naslov, a prva tenisačica svijeta ima priliku dodati drugi ove godine u kolekciju.

Šesti put u karijeri susrest će se Arina Sabalenka i Coco Gauff, ovog puta u najvažnijem meču dosad. Druga nositeljica protiv šeste preduvjet je za meč koji bi mogao ući u anale US Opena.

Igraj na Gauff- Sabalenka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sabalenka je ove godine osvojila svoju prvu Grand Slam titulu na Australian Openu i sad je u pohodu na drugu, a bila je i u polufinalima Roland-Garrosa i Wimbledona. Tako je postala prva tenisačica koja je igrala sva četiri polufinala Grand Slama nakon Serene Williams 2016. godine.

Do polufinala je Sabalenka napredovala bez većeg otpora i bez izgubljenog seta. Namučila ju je onda Madison Keys koja je imala 6:0, 5:3 što je Sabalenka uspjela preokrenuti za finale u kojem će bez obzira na ishod biti nova broj 1 kad u ponedjeljak izađe nova WTA ljestvica.

Za Gauff će ovo biti drugo Grand Slam finale u karijeri i druga prilika za prvu titulu. Izgubila je na Roland-Garrosu 2022. od donedavne prve tenisačice svijeta Ige Swiatek, a sad 19-godišnjakinja ima šansu slaviti protiv nove broj 1.

Tri puta je dosad u međusobnim ogledima slavila Gauff protiv Sabalenke, a Bjeloruskinja je upisala dvije pobjede.

Do polufinala US Opena Sabalenka je izgledala nepobjedivo, a u tom meču na trenutak je izgledala ranjivo. Možda bi baš Gauff u finalu mogla iskoristiti tu ranjivost i stići do svog prvog Grand Slama u karijeri.

Mjesto, vrijeme, sudac

Arthur Ashe Stadium, New York, 22 sata

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji međusobni meč odigrale su na Indian Wellsu u četvrtfinalu ove godine, a pobjedu je onda s 2:0 u setovima upisala Sabalenka.

Prognoza

Gauff je pokazala više puta da se zna nositi s pritiskom, kao i Sabalenka koja bi ipak na račun svog iskustva mogla do druge titule u karijeri.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!