Košarka

Slovenci slavljem protiv Talijana osvojili sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu

HINA, Krešimir Milić • subota, 09.09.2023.
Slovenci slavljem protiv Talijana osvojili sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Izjednačili su Slovenci najbolji dosadašnji plasman na svjetskim prvenstvima. Luka Dončić ponovno je bio najbolji strijelac u redovima Slovenije…

Košarkaši Slovenije završili su 19. Svjetsko prvenstvo u Aziji na sedmom mjesto nakon što su u posljednjoj utakmici u Manili svladali Italiju s 89:85.

Time je Slovenija izjednačila dosadašnji najviši plasman na svjetskim prvenstvima, a bila je i sedma u Španjolskoj 2014. godine.

Igraj na Svjetsko košarkaško prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji strijelac Slovenije, koja je igrala bez Klemena Prepeliča i Jake Blažiča, ponovno je bio Luka Dončić koji će s prosjekom od 27 koševa po utakmici vjerojatno biti prvi strijelac Svjetskog prvenstva. Danas je skupio 29 poena uz 10 skokova, 8 asistencija te 3 ukradene lopte i devet izgubljenih lopti.

Slovenska superzvijezda prvi je igrač koji je postigao više od 200 poena, više od 50 skokova i imao najmanje 40 asistencija u posljednjih 30 godina na svjetskim prvenstvima. Skupio je 216 poena, 57 skokova i 48 asistencija.

Marco Spissu je s 22 ubačaja predvodio Talijane.

Danas u 14:30 sati u Mall of Asia igra se utakmica za peto mjesto između Litve i Latvije, a u nedjelju je na programu obračun za broncu između Kanade i SAD-a (10:30 sati) te finale između Srbije i Njemačke u 14:40 sati.

Svjetsko košarkaško prvenstvo:
Slovenija - Italija 89:85

Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!