Nogomet

Engleska se sprema zadržati stopostotni učinak u kvalifikacijama i nakon Ukrajine

Krešimir Milić • subota, 09.09.2023.
Engleska se sprema zadržati stopostotni učinak u kvalifikacijama i nakon Ukrajine
Foto: EPA

Ukrajinci će zbog rata u domovini ugostiti Engleze u poljskom Wroclawu gdje očekuju veliku podršku navijača. Engleska je dosad u kvalifikacijama za Euro neporažena, a cilj im je da u tom statusu ostanu i nakon ovog gostovanja…

Uslijed teške situacije u ratom pogođenoj domovini Ukrajinci su primorani domaće utakmice igrati na tuđim travnjacima, a tako će biti i danas u poljskom Wroclawu gdje će ugostiti Engleze. No unatoč takvoj nesretnoj situaciji očekuje danas Ukrajince velika podrška s tribina koje su svjesni i Englezi kako su u najavi utakmice govorili.

Igraj na Ukrajina - Engleska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ukrajina je dosad u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj odigrala tri utakmice i upisala dvije pobjede te jedan poraz. Slavili su protiv Malte i Sjeverne Makedonije, a taj jedan poraz bio je od Engleza na otvaranju kvalifikacijskog ciklusa.

Englezi su dosad stopostotni u kvalifikacijama. Igrali su četiri utakmice, a u njima su pobjeđivali Italiju, Ukrajinu, Maltu i Sjevernu Makedoniju. U posljednjoj utakmici poboljšali su i gol razliku slavljem 7:0, a trenutna gol razlika im je 15:1.

Impresivan je početak Engleza u ovom ciklusu u kojem su već u prvim utakmicama slavili protiv konkurenata Italije i Ukrajine. Potonji imaju priliku danas biti prvi u tom ciklusu koji će zaustaviti niz momčadi Garetha Southgatea. Engleski izbornik imao je i problema sa sastavljanjem popisa za ovo okupljanje s obzirom na ozljede, ali i dalje su favorit u današnjem ogledu.

Nedostatka i problema s kojim se suočila Engleska svjestan je i izbornik Ukrajine Sergij Rebrov koji očekuje da će njegova momčad znati iskoristiti slabosti protivnika.

Što su rekli?

Sergij Rebrov, izbornik Ukrajine: "Moram se pripremiti za svaku utakmicu. Sada utakmica s Engleskom, pa s Italijom. Ali fokusiran sam na ovu utakmicu. Ne računamo bodove koji se moraju osvojiti u dvije utakmice. Moramo se fokusirati na utakmicu, dati sve od sebe da dođemo do tri boda, a onda ćemo vidjeti što će biti. Engleska je vrlo jaka momčad, unatoč kadrovskim problemima. Tako da se vrlo ozbiljno pripremamo, moramo pokazati svoju igru."

Gareth Southgate, izbornik Engleske: "Očekujemo strastvenu publiku, ali mi smo ovdje da bismo pobijedili u nogometnoj utakmici, tako da je za nas važno zadržati svoje emocije pod kontrolom i usredotočiti se na naš posao. Ne mogu govoriti o široj perspektivi, ali što se nogometa tiče, ovo je samo teška utakmica za nas. Imaju igrače koji su igrali u Engleskoj i mi ih jako dobro poznajemo. Moramo igrati najbolje što možemo kako bismo postigli rezultat koji želimo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Tarczynski Arena, Wrocław, 18 sati

Sudac: Georgi Kabakov (Bugarska)

Nedostaju

Ukrajina: Jarmolenko (upitan)

Engleska: Alexander-Arnold (ozljeda)

Prethodni međusobni dvoboj

Englezi su neporaženi u posljednjih osam dvoboja s Ukrajinom. U zadnjem koji se igrao u ožujku ove godine upisali su pobjedu 2:0.

Prognoza

Engleska i s velikim izostancima za ovo reprezentativno okupljanje je favorit. Trenutno su stopostotni u kvalifikacijama, a nakon ove utakmice će vjerojatno i ostati.

FOTO: EPA/Neil Hall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!