Tenis

Coco Gauff preokretom do prvog Grand Slama u karijeri!

Petar Jenjić • nedjelja, 10.09.2023.
Coco Gauff preokretom do prvog Grand Slama u karijeri!
Foto: EPA

Američka tenisačica Coco Gauff pobjednica je posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena. U finalu je nakon velike borbe u tri seta bila bolja od Arine Sabalenke...

Zanimljivo finale za tenisačice na US Openu je iza nas, a titulu najbolje uzela je Coco Gauff koja je svladala Arinu Sabalenku u tri seta. Bilo je 2:6, 6:3, 6:2, a meč je trajao dva sata i dvije minute.

Igraj na Đoković - Medvjedev na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Amerikanki je ovo bilo drugo finale Grand Slama u pojedinačnoj konkurenciji, a prvo je prošle godine u Roland-Garrosu izgubila od Poljakinje Ige Swiatek. Ovo je prva američka titula na ovom turniru od 2017. i osvajanja Sloane Stephens.

Odmah na početku meča Sabalenka je stigla do breaka i vodstva od 2:0, ali na isti način uzvratila je Amerikanka. Egal nije bio dugog vijeka jer joj druga nositeljica nije prepustila nijedan gem do kraja seta.

Na startu drugog seta Bjeloruskinja je imala dvije vezane break lopte, ali bez uspjeha. U četvrtom gemu Gauff je iskoristila jedinu break šansu u drugom setu te oduzela servis protivnici. Prednost je sačuvala do kraja.

U odlučujući set krenula je odlično, s dva breaka i vodstvom 4:0, nakon čega je Sabalenka pozvala medicinski time-out. Momentum se na trenutak vratio na njenu stranu, ali to nije bilo dugog vijeka. Gauff je napravila novi break, a zatim mirno odradila meč do kraja.

Ovo im je bio šesti međusobni dvoboj i treća pobjeda Amerikanke.

US Open, finale:
Coco Gauff - Arina Sabalenka 2:6, 6:3, 6:2

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!