Košarka

Njemačka prvak svijeta! Srbija s premalo raspoloženih za ovakvo finale

Branimir Korać • nedjelja, 10.09.2023.
Njemačka prvak svijeta! Srbija s premalo raspoloženih za ovakvo finale
Foto: EPA

Reprezentacija Njemačke odnijela je titulu svjetskog prvaka. Nijemci su u finalu svladali Srbiju s 83:77 u susretu u kojem je Srbija pala u drugom poluvremenu i u tim ključnim trenucima nije se usojela potpuno vratiti...

Vrlo uzbudljivo i neizvjesno finale Svjetskog prvenstva odigrali su Njemačka i Srbija. Njemačka je u konačnici upisala pobjedu, slavila je s 83:77 i napravila je ono što nije uspjela niti s Dirkom Nowitzkim, uzela je titulu svjetskog prvaka.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Presudilo je drugo poluvrijeme, točnije treća četvrtina u kojoj je Srbija izgledala dosta loše i izuzev Alekse Avramovića nije bilo raspoloženog igrača. Tu se Njemačka odvojila i Srbija se do kraja pokušavala vratiti iz minusa.

Nije počelo dobro za Svetislava Pešića, već u trećoj minuti Ognjen Dobrić je prilikom prodora iskrenuo gležanj i uz pomoć je morao napustiti parket.

Bez obzira na taj šok, Srbija je nastavila s dobrom igrom, ali na odmoru nije imala prednost, bilo je na semaforu 47:47.

Mučenje je krenulo u trećoj dionici gdje je Srbija ubacila samo deset poena i Njemačka se odvojila na dvoznamenkastu razliku.

U tim trenucima vladao je dojam kao da su igrači Srbije nervozniji i nemirniji, a Njemačka razigrana i opuštenija. Posebno Dennis Schröder koji je otresao sa sebe onaj užasan četvrtfinalni nastup, danas je ponovno bio dobar i predvodio je Njemačku.

U zadnjoj dionici Srbija je zaprijetila, prvo trica Avramovića, pa tri njegova slobodna bacanja za dolazak na minus tri. Imala je na ulasku u zadnju minutu i napad za poravnanje, ali trica Gudurića iz kuta nije ušla.

Nakon toga Srbija više nije imala posjed za poravnanje i završilo je velikim slavljem Njemačke.

Schröder je završio susret s 28 poena, a Franz Wagner dodao je 19 poena i sedam skokova. Kod Srbije Avramović je ubacio 21 poen, a Bogdan Bogdanović 17 uz pet asistencija.

Svjetsko prvenstvo, finale:
Njemačka - Srbija 83:77

FOTO: Francis R. Malasig

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!