Nogomet

Je li problem bio u Flicku? Njemačka nakon otkaza izborniku ide na Francusku

Branimir Korać • utorak, 12.09.2023.
Je li problem bio u Flicku? Njemačka nakon otkaza izborniku ide na Francusku
Foto: EPA

Njemačka već duže vrijeme ne izgleda dobro, a nakon serije loših rezultata i posljednjeg poniženja kod kuće protiv Japana, otkaz je dobio Hansi Flick...

Vijest je to koja je došla prije dva dana i nikog nije iznenadila. Njemački nogometni savez uručio je otkaz Hansiju Flicku nakon visokog poraza od Japana kod kuće s 4:1.

Igraj na Njemačka - Francuska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije problem bio samo u tom porazu, nezadovoljstvo traje već neko vrijeme, igrači su nezadovoljni, javno govore kako igraju užasno, a rezultati vjerno prate takvo okruženje i daleko su od njemačke tradicije i ugleda.

Još na Svjetskom prvenstvu Nijemci nisu uspjeli proći skupinu u kojoj su bili favoriti, a sve se to samo nastavilo i nakon prvenstva u seriji prijateljskih dvoboja. Upisana je pobjeda samo protiv Perua, a nakon nje čak četiri poraza i jedan remi protiv Ukrajine u kojem je Njemačka gubila 3:1 do posljednjih deset minuta.

Poraze su joj nanijeli Belgija, Poljska, Kolumbija i sada Japan, a krivac je pronađen u Flicku koji nije uspio podići Njemačku nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu.

Sada su shvatili kako im je situacija kritična, reprezentacija izgleda sve lošije i rezultati su sve neprihvatljiviji, a sve je manje vremena do Europskog prvenstva kojem je Njemačka domaćin i na kojem se želi vratiti na vrh. Danas je miljama od vrha.

Tko će biti novi izbornik, nije poznato, vrte se brojna imena, nekako u prvi plan iskače Julian Nagelsmann, ali sve je to još uvijek upitno. Danas će Njemačku voditi privremeno Rudi Völler, a u prijateljskom dvoboju protivnik će biti Francuska.

Što su rekli

Rudi Völler, privremeni izbornik: "Francuska je najbolja reprezentacija u Europi trenutno i o tome uopće nema diskusije. Zato moramo pokazati napredak u puno toga, posebno moramo biti ozbiljniji u fazi napada. Francuska ima vrlo brze napadače koji odlično odrađuju tranziciju i mijenjanju mjesta i tu leži najveća opasnost."

Didier Deschamps, izbornik Francuske: "Žao mi je zbog Hansija Flicka, jako ga cijenim, ali i on zna jako dobro, kao i svi mi ostali treneri, što se može očekivati kada rezultati nisu na željenoj razini. Kada se pogledaju njemački rezultati kroz povijest, naravno da su očekivanja uvijek najviša i jasno je razočaranje jer već neko vrijeme rezultat ne dolazi."

Mjesto, vrijeme, sudac

Dortmund, Signal Iduna Park, 21:00

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Prošli međusobni susret

Ba prošlom Europskom prvenstvu u jeku epidemije koronavirusa, Francuska je svladala Njemačku već u prvoj fazi natjecanja u Münchenu s 1:0. Jedini pogodak bio je autogol Matsa Hummelsa.

Prognoza

Sve će ovisiti o sastavima s kojima reprezentacije istrče. Bit će promjena i rotaciji, ali njemačka forma ni u kojem slučaju ne ulijeva povjerenje.

FOTO: EPA/LUIS FORRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!