Nogomet

Kustić: 'Ovo se nije dogodilo slučajno, tri pojedinca su naštetila hrvatskoj reprezentaciji'

Krešimir Milić • četvrtak, 14.09.2023.
Kustić: 'Ovo se nije dogodilo slučajno, tri pojedinca su naštetila hrvatskoj reprezentaciji'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Predsjednik saveza prokomentirao je događanja zbog koji je UEFA pokrenula disciplinske istrage protiv HNS-a. Prvi se dogodio na Rujevici, a drugi u Armeniji…

Hrvatski nogometni savez pod disciplinskim je istragama nakon nedavnog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Istrage su pokrenute nakon što je djelatnik FARE-a izvijestio o ustaškoj zastavi koja se našla na tribinama Rujevice te zbog tučnjave hrvatskih navijača s Armencima u Jerevanu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Zlatko Dalić ranije je u izjavi rekao kako smatra da je time nanesena velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, navijačima i narodu. Također je rekao kako je po njemu sve namješteno, a s njim se slaže i predsjednik saveza Marijan Kustić koji je gostovao u Dnevniku Nove TV.

"Dobili smo disciplinsku prijavu, odnosno otvoreni postupak za utakmicu u Armeniji. Unutra stoji da imaju saznanja da se radi o hrvatskim navijačima , ali mi ćemo se svakako očitovati o tom dijelu. Niti smo distribuirali ili prodavali karte niti smo organizatori, nismo imali veze s tim dijelom. Tako da nemamo nikakva imena niti bilo kakve informacije da su u pitanju hrvatski državljani", rekao je Kustić te odgovorio na pitanje hoće li Hrvatska igrati pred praznim tribinama Opus Arene.

"Prošli put smo dobili uvjetnu kaznu, odnosno poruku da će nam zatvoriti stadion na bilo kakav idući incident. Mi radimo sve sa svoje strane da se to ne dogodi. Šanse su deset posto da će nam stadion ostati otvoren. Ono što mi moramo naglasiti je da će se Savez uvijek boriti protiv diskriminacije i rasizma. Ovo na Rujevici nije slučajno ispalo."

Dijeli mišljenje s Dalićem oko slučaja na Rujevici.

"Ovo se nije dogodilo slučajno. Ova tri pojedinca su naštetili hrvatskoj reprezentaciji, ali i Republici Hrvatskoj. Definitivno mislim da je riječ o podmetanju. Nadam se da ćemo saznati tko stoji iza toga. Puno toga se izdogađalo. U par navrata se dizala zastava po 3-4 puta i upravo taj jedan pojedinac je slikao tu zastavu, baš taj detalj, taj ustaški simbol koji se nalazi u katalogu FARE-a. Baš da to zna vidjeti sa 60 ili 70 metara i da to slika. To nije slučajno. Pustimo da tijela odrade svoj posao, ali mi sigurno nećemo stati na ovome. Hvala policiji i redarima koji su dobro odradili svoj posao."

Kazao je i u Dnevniku Nove TV kako će pokrenuti privatne tužbe zbog pojedinaca.

"Vjerujem da će odluka UEFA-e i suda u Rijeci biti brza jer svi dokazi su tu, a mi kao savez ćemo sigurno pokrenuti i privatne tužbe za naknadu štete", zaključio je za Novu TV Marijan Kustić.

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!