Tenis

Gojo: 'Sigurno nas je iznenadilo što je bilo više finskih navijača'

Petar Jenjić • petak, 15.09.2023.
Gojo: 'Sigurno nas je iznenadilo što je bilo više finskih navijača'
Foto: FaH

Borna Gojo osvrnuo se na svoj poraz od Emila Ruusuvuorija. Istaknuo je i da je ovo bio težak tjedan za reprezentaciju, ali da će se vratiti jači...

Poraz Borne Goje od Emila Ruusuvuorija značio je i poraz Hrvatske od Finske u drugom kolu Davis Cupa. Razočaran je bio hrvatski tenisač koji se prvo dotaknuo posjete.

Igraj na Davis Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Podijelili smo 500 karata ljudima, a u dvorani je bilo 400 naših navijača. Ne želim se izvlačiti na publiku jer naglašavam da smo za poraz krivi mi, igrači, ali sigurno nas je iznenadilo što je bilo više finskih navijača. Cijena karata je bila takva, kakva jest, na nju nismo mogli utjecati. Trudili smo se i podijeliti ih. Možemo kriviti i novi sistem, ali igramo kod kuće. U svijetu se uvijek na trećem mjestu po popularnosti nalazi tenis, iza nogometa i košarke."

"Hajduk je bio i bit će prvi ovom gradu, to nije sporno, ali podijelili smo 500 karata, a bilo je 300,400 naših. Više ih je bilo kad sam igrao na Challengeru, ne mogu reći da mi nije drago igrati kod kuće, ali u Italiji je u ovom sistemu bilo deset tisuća ljudi. Ne znam koje su bile cijene karata", nastavio je Gojo.

Prvi hrvatski reket na Davis Cupu dotaknuo se i svojih mečeva.

"Dobro sam se osjećao u prvom setu sve do tie-breaka. Imao sam i bolje šanse, ali on je odigrao bolje u nastavku. Igrao sam jako dobro i mogu biti zadovoljan, svakako težak tjedan za reprezentaciju, ali vratit ćemo se snažniji. Drugi je set isto bio podjednak do 4:4, ali odigrao je bolje danas. Što se tiče nas, mislmi da je nevjerojatno da sam pet puta morao zvati challenger."

Preostalo je odraditi dvoboj s Nizozemskom.

"Vidjet ćemo, možda i netko mlađi dobije šansu. Strah me i samo pomisliti o ulasku u dvoranu."

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!