Tenis

Par Dodig/Pavić slavio protiv Finaca, Hrvatska već ranije otpala iz utrke za put u Malagu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 15.09.2023.
Par Dodig/Pavić slavio protiv Finaca, Hrvatska već ranije otpala iz utrke za put u Malagu
Foto: Pixsell

Ovogodišnja završnica Davis Cupa u studenom u Malagi proći će bez hrvatskih tenisača! Na turniru prvog kruga završnice u Splitu, odnosno skupini D, Hrvatska je doživjela i drugi poraz, pa sada više nema izgleda za osvajanje nekog od prva dva mjesta, čak i ako u nedjelju u posljednjem susretu svlada Nizozemsku.

Ovakav rasplet omogućio je Nizozemskoj da i prije završetka turnira slavi osvajanje prvog mjesta u skupini. Drugo mjesto pripast će pobjedniku subotnjeg okršaja SAD-a i Finske.

Igraj na mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom dvoboju dana Otto Virtanen je sa 6:4, 3:6, 6:3 svladao Dinu Prižmića, a na 2:0 za Fince povisio je Emil Ruusuvuori, pobijedivši Bornu Goju 7:6 (3), 6:4. U meču parova Ivan Dodig i Mate Pavić su sa 6:4, 7:6 (1) bili bolji od dvojca Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen. Dodigu i Paviću to je bila prva zajednička pobjeda u Davis Cupu, pa su sad na omjeru 1-5.

"Bio sam bolji u prvom setu, ali nisam iskoristio šansu. On je odigrao stvarno dobar tie break. U drugom setu bili smo podjednaki do 4:4 i onda sam izgubio servis. Kako, vidjelo se. Ne kažem da suci u Hrvatskoj trebaju suditi za nas, samo neka ne sude protiv nas", rekao je Gojo, referirajući se na pogrešnu odluku linijske sutkinje kod 15-30, kad je pogodio na crtu, pa se poen ponavljao. "Inače, s teniskog kriterija taj je gem bio izvrstan", dodao je Gojo nakon meča protiv 57. igrača svijeta koji ove sezone ima dvije pobjede nad igračima rangiranima među deset najboljih, jer je svladao Andreja Rubljova i Jannika Sinnera.

Ruusuvuori u prvom setu nije imao nijednu break loptu, a spasio je dvije pri rezultatu 2:2. U tie breaku Finac je poveo 5:0 i time osigurao dovoljnu prednost. U drugoj dionici bilo je obrnuto, jer je Gojo ostao bez prilike, a njegov suparnik je realizirao četvrtu break loptu za 5:4.

Prižmić je još jednom pokazao da je igrač za budućnost hrvatskog tenisa. Odigrao je još jedan odličan meč, ali više od seta ipak nije uspio osvojiti. U prvoj dionici je, baš kao i protiv Amerikanca McDonalda, rano izgubio servis i to nije uspio nadoknaditi. U drugom setu Virtanen je imao 3:2 i servis, no Prižmić se vratio, izjednačio na 1:1 u setovima, ali do potpunog preokreta ipak nije došao.

"Pokušao sam sve, ali nije bilo dovoljno. Tužan sam, bio je dobar meč s moje strane i tješi me da sam dao sve od sebe", rekao je 18-godišnji Prižmić, koji je ovog tjedna debitirao u ovom natjecanju. "Vidio sam gdje sam i iz svega ovog mogu samo naučiti. Bilo je to jako vrijedno iskustvo, proveo sam vrijeme s našim odličnim igračima koji su mi dali dobre savjete. Hvala svima koji su došli danas navijati za nas", rekao je Prižmić.

Redoslijed: Nizozemska 2:0 (4-2), SAD 1:1 (3-3), Finska 1:1 (3-3), Hrvatska 0:2 (2-4)

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!