Nogomet

Sva tri Dinamova protivnika u Konferencijskoj ligi upisala prvenstvene pobjede

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 24.09.2023.
Sva tri Dinamova protivnika u Konferencijskoj ligi upisala prvenstvene pobjede
Foto: Pixsell

Sva tri Dinamova suparnika u skupini C nogometne Konferencijske lige ostvarila su pobjede u susretima svojih nacionalnih prvenstava u nedjelju. Viktoria Plzen bila je bolja od Pardubica, Ballkani od Malisheve, a Astana je bila bolja od Ordabasija u kazahstanskom derbiju...

Viktoria Plzen je kao domaćin svladala Pardubice sa 6:2, Ballkani je također na svom terenu nadigrao Malishevu s 3:2, dok je stana kao gost svladala Ordabasi s 2:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Plzenu je goste u vodstvo doveo Darmovzal, no uslijedilo je šest golova domaćih, strijelci su bili Kalvach, Dweh, Hranač, Jirka (53-11m) i Durosinmi koji je zabio dva gola, da bi Danek ublažio poraz Pardubica.

Viktoria je treća na ljestvici s 19 bodova iz osam susreta, tri manje od vodećih praških sastava Sparte i Slavije koji igraju međusobno kasnije u nedjelju.

Sljedeći protivnik Dinama u Konferencijskoj ligi Ballkani također je prvo pao u rezultatski minus, strijelac za Malishevu bio je Hazrollaj, da bi preokret kreirali Halili, Gipshi i Zyba. Na konačnih 3:2 smanjio je Aliu.

Ballkani sada ima 13 bodova iz pet susreta te je na diobi prvog mjesta s Llapijem koji je do 13 bodova stigao iz šest susreta. Malisheva je treća s devet bodova.

Najvažniju pobjedu ipak je ostvarila Astana protiv izravnog konkurenta za naslov prvaka, Ordabasija. Tri dana nakon teškog stradanja u Zagrebu, gdje je izgubila 5:1, Astana je stigla do tri boda u utakmici koju je morala dobiti.

Darabajev i Žaksilikov doveli su Astanu u prednost od 2:0 da bi Fedin ublažio poraz domaćih. Druga Astana sada ima 46 bodova iz 22 susreta, tri manje od vodećeg Ordabasija koji je odigrao isti broj utakmica.

Cijelu utakmicu za domaćina odigrao je Bernardo Matić, dok Marin Tomasov i Josip Čondrić nisu bili u kadru Astane.

Fortuna liga, 9. kolo:
Viktoria Plzen - Pardubice 6:2

Kosovska Superliga, 6. kolo:
Ballkani - Malisheva 3:2

Premier liga, 23. kolo:
Ordabasi - Astana 1:2

FOTO - Goran Stanzl, PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!