Nogomet

Brekalo: 'Uspio sam se nametnuti u jakoj konkurenciji i sada je na meni da ovako nastavim'

Branimir Korać • utorak, 26.09.2023.
Brekalo: 'Uspio sam se nametnuti u jakoj konkurenciji i sada je na meni da ovako nastavim'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Josip Brekalo vratio se u reprezentaciju. Izbornik Zlatko Dalić svjestan je njegovih dobrih igara u Fiorentini i vratio ga je u kadar...

Od standardnog reprezentativca do niti poziva na širi popis pa do ponovnog ulaska na glavni popis. Josip Brekalo prošao je puno toga i sada je ponovno u reprezentaciji.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sretan sam što sam opet u reprezentaciji nakon godinu dana. Dogodio se splet okolnosti da sam u Wolfsburgu imao problema. Došao sam u Fiorentinu gdje je konkurencija velika, igrali smo dva finala i trebalo je vremena nakon svega da se nametnem i počnem igrati. Uspio sam se nametnuti u jakoj konkurenciji i sada je na meni da ovako nastavim. Presretan sam što sam opet u reprezentaciji", ističe Brekalo za RTL.

Brekalu je Mario Mandžukić priopćio veselu vijest.

"Čuo sam se s Mandžukićem koji je odgovoran za igrače u Serie A, on me kontaktirao i sretan sam što sam nazad. Rekao mi je da su me pratili i da dobro igram te ću vjerojatno biti pozvan."

Otvorilo mu se i ozljedama igrača na njegovoj poziciji.

"Na žalost imamo problema s tim ozljedama, Perišić, Oršić s najtežim ozljedama u nogometu, Ivanušec je uhvatio zaleti na žalost se ozlijedio. Ja sam radio, čekao svoju šansu, bio sam fokusiran da radim najbolje što mogu."

Slijede utakmice s Turskom i Walesom gdje Hrvatska može napraviti veliki korak prema prolazu.

"To su protivnici koje nije lako pobijediti, s Walesom smo uvijek imali problema, a znamo koliko je Turska kvalitetna. No ako to prođemo, praktički smo osigurali Europsko prvenstvo. No s našom kvalitetom protiv većine smo favoriti."

Prokomentirao je Brekalo i povratak Marka Livaje.

"Mislim da smo reprezentacija koja nema toliko širok bazen igrača da se možemo tako olako opraštati od igrača. Posebno jer je dokazan, u Hajduku je predominantan, u reprezentaciji je pokazao da može biti bitan. Sigurno da može pomoći."

Kod Brekala nije bilo ljutnje što nije išao na Svjetsko prvenstvo.

"Nisam u klubu igrao i logično je da nisam bio pozvan, na izborniku je da odluči tko zaslužuje poziv."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!