Nogomet

Jakirović: 'Ponikve gaje optimizam i nadu, tako treba svaki protivnik razmišljati'

Mihaela Bradovski • utorak, 26.09.2023.
Jakirović: 'Ponikve gaje optimizam i nadu, tako treba svaki protivnik razmišljati'
Foto: Pixsell

Dinamo put u Kupu započinje u Gajnicama na gostovanju kod Ponikva. Modri očekuju prolaz, a Sergej Jakirović najavljuje da će priliku dobiti oni koji su dosad igrali manje...

Pred Dinamom je otvaranje natjecanja u Kupu, neće morati daleko, tek na drugi kraj grada do Gajnica. Tamo ga čekaju Ponikve, član Treće NL Centar.

Igraj na utakmice SuperSport HNK-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znamo da će biti vatrena atmosfera, domaći navijači gaje optimizam i nadu, tako treba svaki čovjek razmišljati. Mi moramo na terenu pokazati razliku, pokazati da smo Dinamo, a i naše navijače trebamo razveseliti novom pobjedom. U ovoj će utakmici priliku dobiti neki igrači koji dosad nisu puno igrali, želim ih vidjeti i želim da pokažemo ozbiljnost i napravimo sve da se dobro prezentiramo i, dakako, prođemo dalje", kaže Sergej Jakirović, a prenosi Dinamova stranica.

Jakirović je zadovoljan u kakvom je stanju momčad.

"Momčad nam je u dobrom stanju, ambijent je odličan, naravno da pobjede jačaju atmosferu. Nakon svake utakmice imamo nekoliko rovitih igrača, ali to je i očekivano jer nogomet je kontaktni sport. Nadam se da će nakon srijede svi igrači biti na dispoziciji, imat ćemo tri dana priprema za derbi i vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim igrama. No, tek je 10. kolo, ništa se u toj utakmici neće riješiti jer imamo još puno igrati do kraja sezone, ali s psihološke strane jako je važno dobro odigrati."

Pitanje svih pitanja je hoće li Bruno Petković i Stefan Ristovski biti spremni za Split.

"Petković je u dobrom stanju, očekujemo da će igrati u nedjelju. Za Ristovskog ćemo još vidjeti na treningu. Probat će neke stvari pa ćemo vidjeti smeta li mu. Ako će mu smetati, nećemo ništa riskirati."

Jako dobar početak karijere u Dinamu ima mladi Gabriel Vidović koji zaslužuje pohvale.

"Kada si godinama u Bayernu, oni te pripremaju za najviše razine. Nisam očekivao da će se ovako brzo prilagoditi, ali to je i dokaz da je svlačionica dobra, da dečki svakog novog igrača jako dobro prihvate. Naravno, i njemu na terenu to puno znači, pogotovo kad u prvom nastupu još i postigne pogodak, kasnije učinak samo raste. On je 2003. godište, budućnost je pred njim, samo daj Bože zdravlja i nebo mu je granica."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!