Ostali sportovi

Fran Skračić došao i do drugog odličja na Svjetskom prvenstvu u Limi

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 26.09.2023.
Fran Skračić došao i do drugog odličja na Svjetskom prvenstvu u Limi

Nakon srebra u ležećem stavu, hrvatski strijelac Fran Skračić ponovno se popeo na postolje na Svjetskom prvenstvu u para streljaštvu koje se održava u Limi, osvojivši broncu u disciplini 10m zračna puška stojeći za slijepe i slabovidne.

Skračić je u kvalifikacijama bio šesti, no u finalu je još jednom pokazao svoju kvalitetu osvojivši broncu sa 189.9 krugova.

Zlato je osvojio Španjolac Ager Solabarrieta Txakartegij s 214.1 krugova, osvojivši još jedno zlato nakon što je pobijedio i u ležećem stavu, dok je Poljakinja Barbara Moskal bila je druga sa 211.0 pogođenih krugova.

Podsjetimo, Skračić je prvog dana natjecanja osvojio srebro u disciplini 10m zračna puška ležeći.

"Naporno smo se spremali za ovo Svjetsko prvenstvo, a ti napori su urodili plodom zbog čega smo jako sretni i ponosni. U kvalifikacijama stojećeg stava nisam bio prezadovoljan rezultatom i samom izvedbom, ali s obzirom da sam tijekom meča imao zdravstvenih problema, bilo je važno ući u finale. U finalu sam bio smireniji i fokusiraniji što je urodilo plodom s obzirom da nam je stojeći stav sekundaran. Pomalo smo iznenađeni postignutim rezultatom u stojećem stavu koliko god smo priželjkivali dobar rezultat," kazao je član Streljačkog kluba invalida rada - Zagreb.

"Želim se zahvaliti streljačkom klubu invalida rada - Zagreb, Streljačkom klubu Kustošija kao i najboljim trenerima na svijetu treneru Damiru Tješinskom i Tomislavu Laziću začetniku VI streljaštva za slijepe u Hrvatskoj, kao i svima koji su svojim nesebičnim i požrtvovanim radom doprinijeli i sudjelovali u mom sportskom rastu i razvoju te me vodili do ovih velikih rezultata," dodao je Skračić dodavši kako sada slijedi zasluženi godišnji odmor nakon kojeg kreću pripreme za novu sezonu.

Dodajmo kako je Damir Bošnjak zauzeo 34. mjesto discipline P3 (25m pištolj) s rezultatom od 520 krugova, dok je Rudolf Petrović u disciplini R5 (10m zračna puška ležeći – SH2) sa ostvarenih 626.3 krugova osvojio 54. mjesto.

SP se održava u zračnoj bazi u Limi, koja je i dom peruanskih zračnih snaga. Ovo je deveto izdanje SP-a i prvo koje će se održava u Americi. Ujedno je to i treći veliki međunarodni streljački parasportski događaj koji se održava u Peruu nakon Svjetskog kupa u Limi 2021. i Parapanoameričkih igara 2019.

Na prvenstvu nastupa više od 260 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta, a hrvatske boje brane tri strijelca Rudolf Petrović, Damir Bošnjak i Fran Skračić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!